Høgmo fornøyd med kampplanen tross stortap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv med fem baklengsmål i sekken fra bortemøtet med Kroatia, mente Per-Mathias Høgmo at Norge hadde riktig inngang til kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sa landslagssjefen på en pressekonferanse etter 1-5-tapet i Zagreb lørdag.

– Kampen ble faktisk sånn vi hadde ønsket det, og vi får de rommene vi hadde planlagt, sa Høgmo.

Selv skjønte han at det hørtes rart ut at en trener er fornøyd med planen når laget hans taper 1-5.

– 5-1 er ikke noe hyggelig resultat. Jeg synes vi lyktes med kamplanen, men de scoret på avgjørende feil fra vår side, presiserte Høgmo.

Les også: Norge knust av Kroatia

– Positivt

Landslagssjefen understreket at han ikke hadde sett baklengsmålene i reprise og at han dermed ikke ønsket å dvele ved dem.

Derimot ønsket han å løfte fram det han mente var positivt med stortapet i Zagreb.

– Vi tar med oss en del positive ting. Stefan Johansen var strålende i dag. Dette laget kommer til å vokse videre fremover i sesongen når folk spiller seg i form og spillere kommer tilbake fra skade, sa Høgmo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da siktet han først og fremst til skadde Joshua King og Omar Elabdellaoui, samt landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred som måtte gi seg med skade etter et drøyt kvarter.

God EM-mulighet

Norge har nå spilt fem av ti kamper i EM-kvalifiseringen. Med ni poeng har Høgmos menn fortsatt et godt grep om tredjeplassen som gir omspillsplass, men mye skal skje om noen klarer å røve fra Italia og Kroatia de to øverste plassene.

– Vi er nå halvveis i gruppespillet. Tre av de siste fem kampene er hjemmekamper for oss, og jeg føler vi har en god sjanse til å nå omspillet, sa Høgmo.

Han tror ikke lørdagens tap preger spillernes selvtillit nevneverdig.

– I dag er det mye mer nyansert bak resultatet, det tror jeg også spillerne ser. Jeg er overhodet ikke redd for selvtilliten til spillerne.