Astrid skal studere for fullt

Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter tredjeplassen på tremila i Holmenkollen søndag. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter tredjeplassen på tremila i Holmenkollen søndag. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) skal ta 30 studiepoeng i medisinstudiet til høsten, i tillegg til at langrennskarrieren skal pleies videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tok for så vidt 60 studiepoeng gjennom denne sesongen også, selv om det ikke var i medisin, sa 28-åringen etter søndagens avsluttende verdenscuptremil i Holmenkollen.

Der endte hun på 3.-plass og ble slått bare av de to store, Marit Bjørgen og Therese Johaug. Hun hadde et lite fall underveis, men trodde at hun uansett ville endt opp med 3.-plass.

Les også: Bjørgen vant tremila i Kollen

Heming-løperen fortalte om stort tempo fra start.

– Som vanlig gikk det fortest i begynnelsen. Derfor er det tøft for de unge løperne som kommer for å prøve seg. Det går vanvittig fort de første fem kilometerne, og klarer du ikke å følge med da blir du gående veldig langt bak. For meg som klarer å følge, er det nesten sånn at holder du i fem så holder du i 15, sa Jacobsen.

Jacobsen mente at hennes siste runde var den beste, og det var også da hun passerte Charlotte Kalla og sikret seg sin hittil første pallplass på tremila på hjemmebane i Oslo.

Her jubler hun for tredjeplassen i Holmenkollen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.Her jubler hun for tredjeplassen i Holmenkollen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix.