Hardt arbeid har gitt Velta resultater

Rune Velta tok en ny pallplassering i lørdagens verdenscuprenn i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
Rune Velta tok en ny pallplassering i lørdagens verdenscuprenn i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den gamle klisjeen om at øvelse gjør mester tror Rune Velta (25) er forklaringen på den eventyrlige utløsningen han har hatt i hoppbakken i de siste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag endte den doble verdensmesteren fra VM i Falun på 3.-plass i den store bakken i Holmenkollen. Han ble slått bare av tyske Severin Freund og sloveneren Peter Prevc.

Selv forklarer han den siste tiden som hektiske og fine dager.

Det er bra flyt om dagen?

– Ja, absolutt. Det har vært to pallplasser på rad, og det har jeg aldri gjort før bortsett fra i VM, og det var jo litt spesielt. Det er positivt.

– Hvordan opplever du denne suksessen selv?

– Det har vært stort. Det kjennes bra. Det virker som om det har løsnet riktig bra nå. Jeg får bare forsøke å holde meg der.

Les også: Freund vant i Granåsen – Velta på pallen

Selvtillit

– Hva er det som gjør at du har slik selvtillit i bakken akkurat nå?

– Det er hardt arbeid over lang tid som har resultert i flere gode følelser. Jo flere gode følelser man får, jo mer trygghet får man. Og jo mer trygghet, jo mer selvtillit og jo mer stoler man på det man gjør. Det er en lang prosess som har ført til at det er som det er nå, sa Velta, som tror at det er gode muligheter for å gjenta suksessen i det tradisjonsrike rennet Holmenkollsøndagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag var han på plass i bakken klokka 09. En time senere spiste han frokost med sponsorer, og klokka 14 var det lunsj. Deretter var det hvile og oppvarming fram mot 1. omgang. Kvalifiseringen sto han over.

– Jeg synes at jeg traff ganske bra med det første hoppet og la på tredjeplass. Jeg gjorde nok et bra sistehopp under turbulente forhold. Det eneste som manglet var en ordentlig landing, og det irriterer meg. Jeg får prøve å gjøre noe med det søndag, sa Velta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Rune Velta ble verdensmester

God Forfang

Nest beste nordmann ble 19 år gamle Johann Forfang fra Tromsø. Han endte på 9.-plass etter et sterkt sistehopp.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen, spesielt annethoppet som var et veldig bra skihopp. Jeg bare koste meg i bakken og følte at jeg hadde kontroll, og da gikk det bra.

– Og neste år er det landslaget som gjelder?

– Det får vi se på når den tid kommer. Jeg satser på å hoppe like bra på ski til neste år også.

– Hva kan du bli bedre på?

– Fysikken kan alltid bli bedre, man kan alltid bli sterkere, mykere og smidigere. Det handler egentlig bare om å fortsette i det samme sporet som jeg har gjort. Det har vist seg å fungere.