Christiansen vant verdenscuprenn i slopestyle

Tiril Sjåstad Christiansen vant verdenscuprennet i slopestyle lørdag. Fasiten etter et langt skademareritt er to pallplasseringer på like mange renn. Foto: Skiforbundet / NTB scanpix

Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen vant i sitt annet verdenscuprenn i slopestyle etter skademarerittet som holdt henne ut av konkurranse i over ett år. 17-åringen Johanne Killi ble nummer tre.

19-åringen imponerte med poengsummen 90,80. Christiansen tok seieren med knappe 0,2 poeng foran svenske Emma Dahlstrøm.

Christiansen skadet korsbåndet i desember 2013. Hun gjorde alt hun kunne for å rekke fjorårets OL i Sotsji, men gjorde heller skaden verre og var ikke tilbake på ski før i november samme år.

Etter en lang opptreningsperiode gjorde hun comeback for to uker siden i Utah. Da ble det en sterk 3.-plass, men lørdag var hun tilbake på toppen av pallen da verdenscupsirkuset forflyttet seg til Sveits.

17 år gamle Killi debuterte i verdenscupen i Utah med 6.-plass i finalen. Lørdag tok hun seg på nytt til finalen og vartet opp med en flott 3.-plass etter et beste forsøk på 84 poeng.