Kristoffersen klatret 16 plasser etter superkjøring

Henrik Kristoffersen slo voldsomt tilbake i finaleomgangen og klatret hele 16 plasser i storslalåmrennet i Slovenia. Foto: Srdjan Zivulovic / Reuters / NTB scanpix

ta38ff99: Kjetil Jansrud skuffet i storslalåmrennet i Slovenia lørdag. I finaleomgangen falt han fra 14.- til 23.-plass. Foto: Srdjan Zivulovic / Reuters / NTB scanpix
Henrik Kristoffersen slo voldsomt tilbake i finaleomgangen og klatret hele 16 plasser i storslalåmrennet i Slovenia. Foto: Srdjan Zivulovic / Reuters / NTB scanpix ta38ff99: Kjetil Jansrud skuffet i storslalåmrennet i Slovenia lørdag. I finaleomgangen falt han fra 14.- til 23.-plass. Foto: Srdjan Zivulovic / Reuters / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Kristoffersen la skuffelsen fra første omgang bak seg og kjørte seg opp fra 22.- til 6.-plass i storslalåmrennet i Kranjska Gora lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidenes mestvinnende juniorverdensmester i alpint viste resolutt kjøring i finaleomgangen. Der han tidligere på dagen hadde flere følgefeil på toppen av den slovenske bakken, stemte det betraktelig bedre i forsøk nummer to.

I finaleomgangen isolert var ingen i nærheten av å matche Kristoffersen. Selv den franske vinneren Alexis Pinturault ble satt på plass med 46/100 sekund. Den eventyrlige kjøringen gjorde at nordmannen fortsatt var i ledelsen da det var igjen seks løpere på toppen.

Til slutt ble Kristoffersen vippet ned av Ted Ligety, men man kan bare tenke seg hvordan det hadde sett ut om han hadde lyktes bedre i første omgang. Nordmannen endte totalt 2,01 sekunder bak Pinturault.

Les også: Kristoffersen sikret historisk VM-gull på Hafjell

Holdt på å kjøre ut

Rælingen-alpinisten kom til Slovenia full av selvtillit. For under en uke siden var han den store alpinkongen i Hafjell og gikk forbi Benjamin Raich i antall VM-gull i juniorklassen. Men overgangen til verdenscupen virket brå etter lørdagens første omgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Feil på feil tidlig i bakken holdt på å ødelegge rennet helt for unggutten. Med nød og neppe unngikk han å kjøre ut, og Kristoffersen var tydelig irritert da han så tiden på lystavla. Samtidig ble revansjlysten voldsom, og det kom tydelig til syne i finaleomgangen.

Jansrud skuffet

Pinturault forsvarte ledelsen og slo Marcel Hirscher med 68/100 sekund. Franskmannen økte med sju hundredeler fra første omgang.

For Hirscher betydde annenplassen at han er sikret seieren i storslalåmcupen, og østerrikeren tok enda et steg nærmere den største krystallkula for den totale verdenscupen.

Han leder 124 poeng foran Kjetil Jansrud, som i finaleomgangen falt ned fra 14.- til 23.-plass. Leif Kristian Haugen ble nest best av de norske da han kjørte seg opp én plassering og ble nummer 17.

Rasmus Windingstad og Bjørnar Neteland klarte ikke å ta seg videre til finalen. Den norske duoen endte på henholdsvis 37.- og 52.-plass. (©NTB)