Svindal og Jansrud må jakte ny trener

Håvard Tjørhom gir seg som verdenscupsjef for alpinistene etter fem år i jobben. Han ønsker mer tid til familien og må erstattes etter denne sesongen.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Håvard Tjørhom gir seg som verdenscupsjef for alpinistene etter fem år i jobben. Han ønsker mer tid til familien og må erstattes etter denne sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdenscupsjefen i alpint, Håvard Tjørhom, gir seg etter denne sesongen. Småbarnspappaen sier det er ønsket om mer tid med familien som nå setter en stopper for ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kommer til å bli forandringer før neste sesong, men alle brikker er ikke på plass ennå, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB i Kvitfjell. Han antydet at kabalen trolig ville være klar i forbindelse med verdenscupfinalene i Meribel om halvannen uke.

Nå melder NRK.no at Tjørhom gir seg. Han ble kåret til årets trener i norsk idrett i 2014, og 29-åringen har vært ansatt som sjef for de beste alpinistene i fem år.

Da han startet og overtok jobben etter Marius Arnesen var det bare Aksel Lund Svindal som var skikkelig etablert i verdenstoppen. Under Tjørhoms ledelse har både Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen tatt skrittet opp blant de aller beste

– Det er en fantastisk jobb, men samtidig en jobb som innebærer veldig mye reising. Derfor er det vanskelig å holde på i veldig mange år, sier Tjørhom til NRK.no.

Det hevdes at en av de heteste kandidatene til å overta jobben som verdenscupsjef etter Tjørhom er Christian Mitter som i dag er teknikktrener på landslaget.