«Målfest» for Villa, opptur for Southampton

Christian Benteke gir Aston Villa 2-1-seier over West Bromwich på straffespark. Foto: Alex Morton, Livepic / Reuters / NTB scanpix.

Aston Villa-tilhengerne må ha opplevd det som en ellevill målfest da laget deres slo naboen West Bromwich 2-1 og klatret over nedrykksstreken i Premier League.

Samtidig meldte Southampton seg etter en svak periode på kampen om mesterligaplass igjen med 1-0-seier over Crystal Palace.

13 scoringer på 27 seriekamper var den triste fasiten før Aston Villa var vert i lokaloppgjøret tirsdag. Tilhengerne hadde dermed fått det dobbelte av gjennomsnittlig målmoro allerede da Gabriel Agbonlahor gjorde 1-0 midt i første omgang.

Seido Berahinos utligning i annen omgang så i det lengste ut til å koste to poeng. Selv uavgjort ville vært nok til å klatre forbi Burnley og Queens Park Rangers til rett side av nedrykksstreken, men Villa fortjente mer tirsdag.

Stor glede

Derfor var det ikke måte på glede da laget på overtid ble tilkjent straffespark etter klønete inngripen av WBA-keeper Ben Foster mot Matthew Lowton. Christian Benteke gikk fram og satte straffesparket i mål til 2-1-seier, lagets første trepoenger på nesten tre måneder.

– Denne seieren vil gi oss selvtillit. Vi tror at vi kan berge plassen, og vi kommer ikke til å se oss tilbake etter dette. Vi har ikke hatt flaks hele sesongen, men i dag var det vår tur, sa Agbonlahor.

Manager Tim Sherwood jublet uhemmet da seieren var i boks.

Foster hadde for øvrig ingen god dag på jobb. Tidlig i kampen lot han en enkel ball fra Agbonlahor forsvinne mellom beina, men han greide så vidt å nå den igjen før den krysset målstreken.

Southampton-revansj

Southampton var uten seier eller scoring i sine tre foregående kamper, men Sadio Manes scoring i det 83. minutt var nok til å ta tre poeng hjemme mot Crystal Palace.

Innbytter James Ward-Prowse sto for forarbeidet med et innlegg som keeper Julián Speroni ikke greide å håndtere. Han dyttet ballen rett til Mane, som vippet den over ham og i mål.

Dermed hevnet Ronald Koemans menn hjemmetapet i FA-cupen i januar og klatret til femteplass på tabellen, ett poeng bak Manchester United på den siste plassen som gir mesterligamulighet.

Brede Hangeland var igjen ubenyttet reserve for Crystal Palace.

I tirsdagens tredje kamp ble det uavgjort 1-1 mellom Hull og Sunderland. Dame N'Doye ga hjemmelaget ledelsen, men Jack Rodwell utlignet for Sunderland.

Gjestenes manager Gus Poyet havnet i full krangel med Hull-manager Steve Bruce etter at dommeren viste ham på tribunen for protester da Rodwell fikk gult kort for filming.