Feil mann utvist da Rooney sørget for seier

Wayne Rooney var tilbake i scoringsform lørdag. Foto: Carl Recine (Reuters)

Wayne Rooney scoret begge målene da Manchester United slo Sunderland 2-0 lørdag. Det første kom på straffe da Wes Brown feilaktig ble utvist for gjestene.

Situasjonen som avgjorde kampen skjedde etter 64 minutter. Radamel Falcao gjorde en god jobb da han tok ned et innlegg og vendte seg fri mot mål. Men angriperen ble holdt igjen av tidligere United-spiller John O'Shea, og dommer Roger East kunne ikke unngå å blåse straffe.

Men så gikk det galt for East. For Wes Brown hadde også vært involvert i situasjonen. Og da dommeren dro opp det røde kortet var det Brown, også han med flere sesonger for vertene bak seg, som ble utvist. Sunderland-spillerne forsøkte fortvilet å få rettet opp feilen, men til ingen nytte.

Forsvarte avgjørelsen

Dermed tuslet Brown av banen, mens O'Shea ble værende. Straffesparket var uansett klart, og Rooney gjorde ingen feil fra elleve meter. Han satte ballen hardt og lavt til venstre.

Selv om det blant eksperter og TV-seere var bred enighet om at feil mann fikk rødt kort, sto dommer East fast på avgjørelsen. Noen timer etter kampen sendte dommerforeningen ut en uttalelse som støttet kamplederen.

– Fra hans posisjon så han kontakt fra O'Shea og Brown mot Falcao. Han mente å ha sett at Brown hindre Falcao i skuddøyeblikket og viste derfor ut Brown. Etter kampen snakket han med resten av dommerteamet, og ingen av dem var bedre plassert og kunne bidra til avgjørelsen, heter det i uttalelsen.

Scoret igjen

Med ti mann hadde Sunderland lite å stille opp med. Det endte i 2-0 for United. Igjen tok laget tre poeng uten å imponere spillemessig.

For Rooney var det første scoring i Premier League på over to måneder. Siden han scoret to mot Newcastle 26. desember har han vært brukt i en midtbanerolle i de åtte målløse kampene. Lørdag var han tilbake som hengende spiss.

Det skulle vise seg å være et godt trekk. Etter ledermålet styrte United oppgjøret. Rooney sørget for å sikre seieren da han doblet ledelsen til 2-0 fem minutter før slutt. Målet kom da keeper Costal Pantimilimon måtte gi retur på et skudd fra Adnan Januzaj.

– Det er herlig å score, men det viktigste er at vi tar tre poeng, sa Rooney etter kampen.

Doblet ledelsen

Nå øyner han muligheten for mesterligaplass.

– Det er ikke mange lag som viser god flyt nå, og det er lite som skiller i kampen om å ende blant de fire beste. Vi håper at vi har kommet i en god nok posisjon til å klare det nå.

Frem til det første målet kom hadde begge lag hatt sine muligheter. Sunderlands Connor Wickham fikk tidlig en god mulighet på en kontring, men keeper David de Gea fikk slått det lave skuddet ut til hjørnespark.

Etter 25 minutter var Ashley Young uhyre nær å sende vertene i føringen. Hans lave skudd overlistet Pantilimon. Men bak keeperen sto O'Shea, som fikk klarert ved å takle ballen opp i tverrliggeren og ut.

På overtid trodde Ander Herrera at han hadde lagt på til 3-0 for vertene, men spanjolens scoring ble korrekt annullert for offside.

Seieren betyr at Manchester United klatret til 3.-plass. Arsenal kan gå forbi med seier mot Everton søndag.