Johaug ble VM-dronning og vant suverent

Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug tok en overlegen seier på tremila i Falun lørdag. Det var hennes fjerde individuelle VM-gull i karrieren. Marit Bjørgen gikk inn til sølvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

VM-dronningen rykket fra konkurrentene allerede etter 6,5 kilometer, og etter det så hun seg aldri tilbake. Johaug var aldri truet og styrte sikkert inn til sitt tredje gull i Falun-VM.

– Jeg har nesten ikke skjønt dette ennå. Her hadde jeg en drøm om å klare et gull, og så står jeg her med tre. Det er helt rått, sa Johaug til NRK etter gulløpet.

Gode ski

– Jeg hadde kjempegode ski og var i veldig god form i dette løpet, og mot slutten ble jeg båret frem av publikum. Det var helt fantastisk, mente Johaug.

Marit Bjørgen byttet ski etter 15 kilometer og fikk ny fart på skiene. Hun var den klart beste av forfølgerne i den siste halvdelen av løpet og gikk inn til klar sølvmedalje.

– Det Therese (Johaug) gjorde i dette løpet var imponerende. Det var en veldig fortjent og svært sterk seier, slo Marit Bjørgen fast i NRK-intervjuet før blomsterseremonien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire løpere gjorde opp i kampen om bronsemedaljen, Kerttu Niskanen fra Finland, svenskene Charlotte Kalla og Sofia Bleckur samt Heidi Weng samlet seg på den siste mila etter at Kalla hadde vært litt på etterskudd.

Tungt for Weng

Kalla rykket fra og sprengte «bronsegruppen» på vei inn til siste passering og sikret seg bronsemedaljen, men Heidi Weng fikk det tungt opp «Mördarbacken» for siste gang og endte på åttendeplass. Hun hadde også Niskanen og Bleckur foran seg.

Ingvild Flugstad Østberg ble nummer ti, mens Martine Ek Hagen endte på 12.-plass.

– Therese Johaug har jobbet veldig hardt for dette gullet hele det siste året. Jeg tror hun ønsket denne seieren mer enn noe annet, sa landslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

Han sa også at Marit Bjørgen hadde mye bedre ski i den siste halvdelen av løpet enn i den første, og han var sikker på at det kom til å bli mange tøffe dueller mellom Johaug og Bjørgen også i årene som kommer.

– Jeg tror at nok Johaug kommer til å bli langrennsdronningen etter hvert, men vil ikke snakke noe mer om akkurat det nå, sa treneren.