Spent Sundby tror muligheten er små på femmila

Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Johnsrud Sundby er frisk og på plass i Falun, men han ser ikke på seg selv blant de heteste favorittene til å vinne gullet på 50-kilometeren søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har hatt vanlig norsk influensa og lå rett ut sammen med resten av familien en uke. På mandag begynte jeg å trene igjen, så det er klart jeg har dårlig tid. Målet mitt er å bli så bra som mulig på det som ligger i bunnen, sa Sundby på et pressetreff i Falun lørdag morgen.

Han går femmila på det norske laget søndag sammen med Petter Northug, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug.

Bedre og bedre

Sundby fortalte at han følte seg bedre og bedre dag for dag, men likevel ga han uttrykk for skepsis når det ble snakk om egne sjanser.

– Jeg er helt sikker på at formutløsningen min kommer, men om det kommer til å skje allerede på femmila søndag, kan jeg ikke si noe om. Det er vel slik at realistisk, så skal jeg ikke ha store muligheter i søndagens renn, mente Sundby.

Han ramset opp en rekke løpere da han ble spurt om hvem som må ansees å være favoritter, men som så mange andre, nevnte også Sundby det svenske esset og tittelforsvareren Johan Olsson i første rekke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes Didrik Tønseth ser sterk ut, og Petter Northug er alltid blant favorittene i et slikt løp. Det er mange om beinet og det blir spennende, sa Røa-løperen.

Konkurransesugen

Han la ikke skjul på at han er veldig konkurransesugen etter det som har skjedd. Han har ligget hjemme med influensaen sin og sett alle konkurranser via TV-skjermen. Det har fått konkurranselysten til å stige.

– Jeg kommer inn i mesterskapet som en helt frisk løper og har veldig lyst til å gå. Det skal ikke bli noe problem for meg å komme i konkurransemodus, sa Martin Johnsrud Sundby, før han tok skiene fatt og la ut på en liten treningstur i området rundt VM-traseen som skal brukes i søndagens femmil, VMs aller siste øvelse.

Se hele pressekonferansen under: