Størmer Steira pirres av canadisk tour

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristin Størmer Steira er endelig klar for Falun-VM. Det blir nok hennes siste mesterskapsløp, men åpner for å gå én sesong til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristin Størmer Steira blir 34 år i april og har hatt en lang og innholdsrik karriere. Lørdag stiller hun til start i sitt aller siste mesterskap.

– Ja, det blir mitt siste mesterskap. Det er veldig deilig å være på plass. Jeg har vært veldig usikker på om det ble noen Falun-tur i det hele tatt. Nå er jeg her. Sulten og klar, sier Kristin Størmer Steira til NTB.

33-åringen fra Tana har hatt en rar sesong. På grunn av et brudd i bekkenet gikk hun ikke på ski overhodet før jul.

Etter nyttår klarte hun å kvalifisere seg til VM gjennom deltakelse i skandinavisk cup, verdenscup i Rybinsk og NM, men så ble hun forkjølet etter rennet i Östersund for to uker siden.

– Det er aldri noen fordel å komme til et mesterskap med sykdom. Jeg er veldig spent på hvordan kroppen er. Jeg har hatt noen rolige dager på hytta på Sjusjøen, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spennende canadisk tour

Til sommeren er det giftermål som står for tur. Den canadiske toppløperen Devon Kershaw blir hennes ektemann. Nettopp det ekteskapet kan være grunnen til at Steira går på en sesong til.

I den mesterskapsfrie sesongen er det nemlig planlagt en 12 dager lang tour i Canada med åtte renn i Gatineau, Montréal, Québec, Canmore, Lake Louise og Canmore i mars neste sesong.

– Ja, det er klart. Den frister veldig den touren. Men jeg får kjenne litt på det utover våren og se hva det blir til, sier Steira.

Til den klassiske tremila i fellesstart har hun ingen store forhåpninger om medalje.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Plasseringsmessig er det veldig vanskelig å spå. Jeg er spent på klassiskformen., innrømmer hun, og tror gullet går til en heltent Therese Johaug.

– Jeg skal uansett forsøke å gå et godt skirenn og nyte VM-stemningen, smiler hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Bjørgen: – Johaug er min favoritt på tremila

Norges lag

Landslagstrener Egil Kristiansen tror Steira skal si seg fornøyd om hun kommer topp seks.

– Hun kommer hit med blanke ark. Hun kan dra fordel av at hun har forberedt seg til dette løpet mens andre løpere kanskje er lei av VM, sier han.

– Men tremila går ikke i hennes favoritteknikk, men hun er god på lange løp. På en god dag kan nok Kristin komme topp fem-seks, sier Kristiansen til NTB.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Marit Bjørgen og Heidi Weng går også for Norge lørdag.

Les også: Sverige sikter mot drømmeavslutning på eget mesterskap