Velta hoppet til VM-bronse i storbakke

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rune Velta tok bronsemedaljen i VM-rennet i storbakken i Falun torsdag. Tyske Severin Freund var overlegen i gullkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Velta var lengst i prøveomgangen foran torsdagens renn med 131,5 meter, men klarte ikke helt å følge opp i første omgang. 126,5 meter ga åttendeplass foran finaleomgangen, men der fikk verdensmesteren fra den lille bakken full klaff.

128,5 meter under litt tunge forhold holdt til Veltas tredje medalje på like mange forsøk i Falun.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg misset litt i første omgang, men hang likevel godt med. Et godt andrehopp under tunge forhold var heldigvis nok til medalje, sa Velta til NRK.

– Jeg var veldig nervøs i første omgang, men det gikk over i finaleomgangen, tilføyde han.

Suveren

Lommedalen-hopperen kunne ingenting gjøre med verdensmester Severin Freund. Tyskeren, som ble slått av Velta med noen små tideler i normalbakken, satte bakkerekord i finaleomgangen med 135 meter. Dermed vant han med formidable 22,2 poengs forsprang til nærmeste konkurrent.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var umulig å slå Freund i dag. Han var helt suveren, konstaterte Velta.

Østerrikske Gregor Schlierenzauer var nummer tre etter første omgang og fulgte opp med et strålende hopp på 130 meter i den andre. Dermed veteranen sølvmedaljen og sin tiende VM-medalje torsdag.

Anders Bardal var nummer to etter første omgang med et hopp på 131,5, men i finaleomgangen mestret ikke trønderen presset. 122 meter holdt bare til sjetteplass til slutt.

– Kjedelig, men sånn ble det. Jeg var veldig spent på toppen før andre omgang. Klart jeg er veldig skuffet, sa Bardal.

Forfang løftet seg

Anders Fannemel var nummer seks etter første omgang etter et hopp på 129 meter. 127 meter i finaleomgangen ga sjuendeplass til slutt.

Johann Forfang måtte nøye seg med 118 meter og 23.-plass etter første omgang av torsdagens storbakkerenn. I finaleomgangen løftet juniorverdensmesteren seg kraftig og landet på 127 meter. Det ga et byks på resultatlista til 18.-plass til slutt.

– Det var veldig morsomt. Forholdene var litt enklere enn i første omgang og da er jeg ekstremt flink til å fly nedover i bakken, sa Forfang til NRK.

Les også: Velta tangerte bakkerekorden