Moan jakter VM-medalje

Magnus Moan var strålende fornøyd med sitt hopp på 125,5 meter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Magnus Moan var strålende fornøyd med sitt hopp på 125,5 meter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Moan la på over 20 meter fra prøvehoppet og ligger kun 47 sekunder bak leder Bernhard Gruber fra Østerrike foran langrennsdelen i torsdagens kombinertkonkurranse i ski-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter kun 103 meter i treningsomgangen var 125,5 meter en stor opptur og en aldri så liten overraskelse for trønderen som aldri har vunnet et individuelt mesterskapsgull.

– Det er sjelden jeg har et såpass godt utgangspunkt som det her. Jeg gleder meg til å gå langrennet. Jeg tipper jeg kommer til å gå sammen med Bryan (Fletcher, plassen foran Moan). Vi er litt samme typen skiløpere som liker å ha stor fart. Ingen av oss er interesserte i noe lureløp, sier Moan til NTB.

– Hva gjør du om du tar igjen teten halvannen kilometer før mål?

– Da får vi se litt på hvem som er der oppe, men jeg vil nok prøve å ha med meg en så liten gruppe som mulig inn mot mål, sier Moan.

31-åringen ser på Jason Lamy Chappuis (2.-plass), Eric Frenzel (6.-plass) og Fletcher (13.-plass) som sine argeste konkurrenter.

Klemetsen lengst

Håvard Klemetsen ligger best an av de norske utøverne etter hoppdelen, men finnmarkingen hadde nok håpet på litt mer enn 127,5 meter. Det holdt til 7.-plass for 36-åringen. Dermed går han ut 25 sekunder bak den østerrikske lederen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det blir spennende. Frenzel er rett foran meg, og han er sikkert interessert i å ta igjen de foran ganske raskt. Både jeg, Moan og Graabak har mulighet på en god dag, sier Klemetsen til NTB.

– Jeg gjorde jobben 90 prosent i bakken. Nå må jeg ha en toppdag i sporet og gode ski for at det skal være mulig å kjempe om medalje, fortsetter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oversikt: Her er alle øvelsene i Ski-VM i Falun

Moan-ros

Jørgen Graabak strekte seg 116,5 meter og går ut 1,34 minutt bak Gruber.

– Magnus kommer nok til å sette stor fart i gruppen sin, og da er det vanskelig for oss som ligger bak der å ta igjen mye på teten, sier Graabak, som er imponert over lagkamerat Moan etter hoppingen.

– Han har knapt vært over 100 meter på trening her, også klinker han til og leverer det hoppet. Det er utrolig sterkt.

Jan Schmid var på sin side tydelig misfornøyd etter 123 meter og 27.-plass. Han går ut hele 1,21 minutter bak lederen.

– Jeg følte at jeg hadde null oppdrift samtidig som jeg fikk minuspoeng. Jeg aner ikke hvor de kom fra, men det føltes iallfall urettferdig. Nå få jeg vel bare gå et skirenn. Jeg er sjanseløs på pallen, sier Schmid.

Samleside: Les alle sakene fra Ski-VM i Falun