Suárez straffet City

Barcelonas Luis Suárez (t.v) i møte med Manchester Citys Gael Clichy under tirsdagens mesterligakamp mellom de to lagene. Foto: Peter Powell (EPA)

Luis Suárez herjet i sin første kamp på engelsk jord siden han forlot Liverpool for Barcelona. Spissen scoret begge da Barca slo Manchester City 2-1 og tok et langt steg mot kvartfinale i mesterligaen.

En straffebom av Lionel Messi like før slutt gir City riktignok et lite håp, noe også tomålsscorer Suárez innrømmet etter kampen.

– Det er veldig bra for dem. Hadde den gått inn, ville det vært et annet scenario, men på 2-1 har de en sjanse, sa han.

City hadde før kampen sagt de hadde lært leksen fra tidligere sesonger i mesterligaen, men det må ha vært glemt i de første 45 minuttene mot Barcelona tirsdag.

To mål av Suárez i første omgang gir spanjolene en glimrende mulighet til å nå kvartfinalen i mesterligaen, mens City sannsynligvis må tåle en ny skuffende sesong i Europa.

Bortelaget kjørte over City etter alle kunstens regler i førsteomgangen, og var faktisk uheldige som bare ledet med to.

Taktisk blunder

Suárez sendte Barca i ledelsen da han instinktivt banket ballen i mål etter 16 minutter, og kvarteret senere doblet han ledelsen fra kloss hold etter en glimrende crossball av venstreback Jordi Alba.

City startet kampen med Fernando og James Milner sentralt på midtbanen med Samir Nasri og David Silva på kantene. Det viste seg å være en stor taktisk feil, for de ble fullstendig overkjørt av Barcas sentrale treer på midten, og hjemmelaget var til tider knapt borte i ballen.

Da annen omgang startet gikk City aggressivt til verks, samtidig som Barcelona virket å slippe seg ned et par hakk.

20 minutter før slutt ga det City nytt håp.

Sergio Agüero utnyttet sløvt forsvarsspill av bortelaget og avsluttet som den måltyven han er.

Straffebom på overtid

Dessverre for City hoppet Gaël Clichy klønete inn i en takling fem minutter senere, og med gult fra før måtte backen i garderoben med rødt.

På overtid fikk Barca sjansen til å nærmest sikre avansement etter at Messi ble felt i sekstenmeteren av Pablo Zabaleta, men argentineren ble hindret av Joe Hart fra ellevemetersmerket. Han fikk sjansen på returen, men headet svakt utenfor.

Dermed ble det 2-1, og straffebommen gir City i det minste et lite håp før returen på Camp Nou 18. mars.

– Jeg håper strafferedningen kan vise seg å bli viktig. Vi reiser dit med glimrende fans og troen på at vi kan klare det. Vi skal gi alt, lover Hart.