Blind berget United

Daley Blind jubler etter å ha reddet 1-1 for Manchester United borte mot West Ham. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

West Ham så ut til å ta en etterlengtet skalp av Manchester United, men det ville ikke Daley Blind ha noe av. På overtid ordnet han 1-1.

Nederlenderen hamret inn utligningen i det 92. minutt da han fikk ballen servert etter en uheldig hodeklarering av Carl Jenkinson. Høyrebacken fikk en for kort stuss på Marcos Rojos innlegg, og det var nok til å gi Blind muligheten til å fyre av.

– Vi spilte veldig dårlig før pause, men vi viste vilje i annen omgang. Jeg takker spillerne mine for måten de kjempet på etter baklengsmålet. Vi skapte mange sjanser da vi satte innpå Marouane Fellaini og endret spillestil. Jeg er fornøyd med uavgjort her, sa United-manager Louis van Gaal til Sky Sports.

Cheikhou Kouyaté sto bak målet som ga West Ham en lysende start på annen omgang. Senegaleseren, som på grunn av hjemmelagets skadekrise måtte vikariere på stopperplass, viste elegante triksekunster da han på tredje ballberøring dunket inn 1-0 etter 49 minutter.

Da var det ikke noe å si på at London-klubben tok ledelsen. Vertene hadde vært best før pause mot et tamt United-lag.

Langballer

Gjestene våknet etter baklengsmålet og viste seg fra en bedre side. Men trykket virket ikke å betale seg, og West Ham var heller ikke uten sjanser mot slutten. Først to minutter på overtid kom det forløsende 1-1-målet.

– Gutta er utrolig skuffet nå, og det skal de også være. Det var en fantastisk prestasjon, og jeg trodde vi skulle klare å holde ledelsen helt inn. Men slik gikk det ikke, sa West Ham-manager Sam Allardyce.

– Vi taklet ikke Uniteds langballer. De spilte ballen frem på lykke og fromme. Du ser ikke ofte United spille slik, men det fungerte for dem til slutt, la han til.

Luke Shaw fikk sitt annet gule kort og marsjordre kort tid etter Uniteds 1-1-mål. Det skjedde etter at han var for sent ute i et forsøk på å takle Stewart Downing.

Manchester United unngikk å gå på sitt første bortetap siden november. Rødtrøyene forsvarte samtidig sin solide statistikk innbyrdes mot West Ham. London-laget har ikke slått United siden 2007.

Jevnt

Men søndagens kamp var igjen et synlig bevis på borteproblemene til Louis van Gaals mannskap. Seriefireren har kun vunnet tre av tolv Premier League-kamper på fremmed gress denne sesongen, mens hele syv har endt med uavgjort. Det kan koste United dyrt i kampen om topp fire.

Det er uhyrlige jevnt blant lagene som jager mesterligaspill. Det skiller kun seks poeng mellom Southampton på tredjeplass og Liverpool på syvendeplass. West Ham er nummer åtte, syv poeng bak United.