Ødegaard og Ronaldo så Real Madrid vinne

Karim Benzema scoret to mål da Real Sociedad enkelt ble slått 4-1 på Santiago Bernabéu søndag. Foto: Sergio Perez / Reuters / NTB scanpix

Selv med Cristiano Ronaldo og Martin Ødegaard på tribunen, hadde Real Madrid få problemer med å slå Real Sociedad 4-1 lørdag.

Ronaldo sonet karantene etter å ha slått og sparket Córdobas Edimar sist helg, mens Martin Ødegaard enda ikke er forventet å representere Real Madrid på A-lagsnivå.

Dermed bivånet begge lørdagens oppgjør mot Real Sociedad fra tribuneplass. Ronaldo, med solbriller i regnværet, var stadig i kameraenes søkelys, mens Ødegaard kun ble rapportert til stede på tribunen. Derfra fikk de begge se Real Madrid ta en enkel 4-1-seier mot David Moyes' menn.

Skotten viste imidlertid tidlig at han ikke hadde kommet til Santiago Bernabéu for å spille med 11 mann i forsvar. Det tok nemlig kun ett minutt før Aritz Elustondo hadde sjokkert Madrid-publikumet og sørget for 0-1.

Piping mot Bale

Men sjokkbølgene rakk knapt å legge seg før det var balanse i regnskapet igjen. Kun to minutter etter Elustondos ledermål utlignet James Rodríguez til 1-1, før Sergio Ramos banket inn 2-1 etter 37 minutter og sørget for ledelse til pause.

Etter hvilen haglet det av muligheter mot Gerónimo Rulli i Real Sociedad-målet, og etter hvert ble det kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Først gjorde Karim Benzema 3-1 på pasning fra Gareth Bale, før franskmannen ble tomålsscorer da han på fantastisk vis gjorde 4-1 med et skudd helt oppe i krysset.

Nevnte Bale sto bak flere av Real Madrid-sjansene, men måtte tåle pipekonsert fra egne fans flere ganger. Først da han tilsynelatende stjal en åpenbar scoringsmulighet fra James Rodríguez før pause, men også da han ved et par anledninger skuslet bort store målsjanser for seg selv og lagkameratene etter hvilen.

Bale har vært i hardt vær i Real Madrid-drakten i det siste, og er blant blitt beskyldt for å være egoistisk og stjele målsjanser fra flere av lagets stjerner. Kritikerne får neppe mindre vann på mølla etter lørdagens kamp.

Ingen Ødegaard-debut søndag

Martin Ødegaard har tatt fatt på livet som Real Madrid-spiller denne uka. Den startet med å trene med A-laget på torsdag, før han trente med Zinedine Zidanes Castilla fredag.

Samme dag ble han også klarert for spille i Real Madrid-drakten, og det var derfor et visst håp om å få se nordmannen i aksjon for Real Madrid Castilla søndag. Unggutten er imidlertid ikke i troppen som skal møte Trival Valderas.

Dermed blir det med fotballtitting for Ødegaard denne helgen. Med 4-1-seieren over Real Sociedad, befester nordmannens nye lagkamerater sin posisjon i toppen av La Liga, fire poeng foran erkerival Barcelona.