Horn håper Ødegaard-overgang skal få flere ut

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk fotball mangler profiler i de store europeiske seriene. Kanskje kan Martin Ødegaards bebudede overgang til Real Madrid få fart på eksporten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er stort også for den norske ligaen at du får en norsk spiller ut til en av de største klubbene i verden. Vi vil få et godt landslag framover om vi klarer å få flere spillere til slike klubber, sier Strømsgodset-kaptein Jørgen Horn.

– Det er stor motivasjon å se at du kan komme fra et lite sted som Drammen og havne i verdens største klubb, istemmer Godset-talentet Iver Fossum.

– Er det flere som kan tenke seg å dra til Syden?

– He he. Det er vel ingen som sier nei takk til det, sier Fossum.

Nå må duoen innse at Godsets supertalent, Martin Ødegaard, forsvinner til Real Madrid etter et halvår med intense spekulasjoner. Arsenal, Bayern München og Liverpool er blant klubbene som har kjempet om lysluggens signatur.

– Det var vel ikke annet å vente når Real Madrid først kom på banen. Det sto vel mellom dem og et par andre toppklubber. Det er vel den største klubben i verden, sier Horn til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beundringsverdig

For ett år siden ble da 15 år gamle Martin Ødegaard tatt inn i Godsets A-stall. På våren ble han tidenes yngste spiller og målscorer i den norske eliteserien.

– Ja, jeg er egentlig overrasket over hvor raskt det har gått. At han er nede i Madrid nå, tror jeg ingen hadde trodd verken før eller etter sesongslutt. Det er beundringsverdig hvordan han har taklet det hele, sier Horn.

Ifølge Drammens Tidende blir Ødegaard presentert som Real Madrid-spiller i løpet av noen dager.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det virker som et veldig klokt valg. Jeg tror Real Madrid er en klubb som vil passe Martin Ødegaard godt. Det har gått utrolig fort. Han sier jo selv at det har gått raskere enn ventet. Men alle ser hvor hardt han jobber, og selv er jeg overhodet ikke overrasket, sier Strømsgodset-talentet Iver Fossum.

Snart i Real Madrid-drakt?

Trolig blir det spill for Real Madrids reservelag Castilla i vår, men Ødegaards far, Hans Erik, skal ha krevd at 16-åringen får trene regelmessig med hovedstadslagets førstelag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg forstår klubbvalget veldig godt. Det er kanskje den største klubben i verden, med spillere som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale. Jeg håper det ikke er så lenge til vi får se ham i Real Madrid-drakten, sier Fossum om kameraten.

Spissveteranen Peter Kovacs er spent på hva Martin Ødegaard kan utrette i Spania.

– Kanskje kommer han på banen allerede i år. Alle så at han var et eksepsjonelt talent, selv om han bare var 15 år da han kom inn på A-laget. Det har gått tolv måneder, og nå er han klar for Real Madrid. Det er en stor overgang for ham, men jeg tror han vil takle det greit, sier Kovacs.

– Jeg personlig, om du ser vekk ifra at jeg er fotballtrener, har vært Real Madrid-fan siden jeg var fire år. Jeg forstår valget hans godt, gliser SIF-trener David Nielsen.