Cazorla i storslag senket City

Manchester City hadde store problemer med å stoppe Santi Cazorla. (Bildene vises i samarbeid med TV 2)
Manchester City hadde store problemer med å stoppe Santi Cazorla. (Bildene vises i samarbeid med TV 2)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Santi Cazorla var arkitekten da Arsenal ga London-rival Chelsea en hjelpende hånd i gullkampen. Spanjolen både scoret og serverte i 2-0-seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For første gang siden de slo Manchester United 1-0 8. mai 2002, vant Arsenal borte mot en regjerende Premier League-mester.

– Cazorla styrte midtbanen. Det er helt utrolig å komme til Etihad og spille slik han gjorde, sa tidligere Arsenal-stjerne Thierry Henry på Sky Sports.

– Dette er ikke noe lett sted å komme til. Manchester City har gjort dette til et fort, men vi klarte oss bra og vant. Santi Cazorla utgjorde forskjellen, sa Arsenal-spiller Aaron Ramsey.

City-manager Manuel Pellegrini hadde denne forklaringen på tapet.

– Det skyldes to ting. Det ene var straffesparket, som forandret kampen. Jeg mener det ikke var straffespark, selv om det var unødvendig av (Kompany) å gjøre det. Og vi var ikke kreative nok. Vi hadde ikke ideene til å skape problemer for deres forsvar, sa chileneren til Sky Sports.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fikk revansj

Dermed fikk Arsenal revansj for fjorårets pinlige 3-6-tap på Eastlands. Chelsea satte press på City da de slo Swansea hele 5-0 lørdag. Etter sesongens andre hjemmetap har City plutselig fem poeng opp til José Mourinhos lag.

Hjemmelaget skuffet veldig i førsteomgangen, hvor Arsenal spilte taktisk perfekt og hadde full kontroll på de normalt så skapende vertene.

– Vi hadde endelig kontroll på bortebane. Omsider fikk vi endelig en seier borte mot et av topplagene. Det gir økt selvtillit i laget. Det er viktig å føle at du kan gjøre det bra, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Borte mot Liverpool var vi nær seieren. Nå klarte vi det, sa Wenger til BBC.

Umarkert

Santi Cazorla ordnet 1-0-ledelse på straffespark midtveis i førsteomgangen. Manchester City-kaptein Vincent Kompany satte ut skulderen da han ble utfordret av Nacho Monreal, som gikk rett i bakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Citys engelske landslagskeeper Joe Hart gikk rett, men kunne ikke stoppe straffesparket fra Cazorla.

Manchester City hevet seg etter pause. Arsenal hang i tauene da et frispark fra Cazorla ble headet i mål av en umarkert Olivier Giroud. City-spillerne bare kikket på da Giroud ordnet 2-0 på en helsvart City-ettermiddag.

Svak form

Det siste kvarteret ofret hjemmelaget alt. Manager Manuel Pellegrini kastet innpå Edin Dzeko, slik at hele stjernerekken med Sergio Agüero, Stevan Jovetic og Dzeko var i aksjon, men ingenting kunne hindre Arsenal fra å sikre seieren.

– I dag spilte laget bra. Vi forsvarte oss godt og skapte mange sjanser til å avgjøre kampen. Giroud var strålende. Han er en veldig viktig spiss for oss, sa Cazorla selv.

For øvrig var Cazorlas ledermål det første et bortelag har maktet borte mot City siden Wilfried Bony (nå Manchester City-spiss) klarte det for Swansea i november.

Etter fem kamper uten tap mot Arsenal (2-3-0) i Premier League, gikk City på en kostbar smell lørdag. De himmelblå er i dårlig form. Bare én av fire siste kamper har gitt seier.