Bjarte Engen Vik:– Hadde fortsatt hevdet meg

GULLGUTT: Det er slik vi husker Bjarte Engen Vik fra glansdagene. Her under VM i 1999.
(Foto: NTB Scanpix)
GULLGUTT: Det er slik vi husker Bjarte Engen Vik fra glansdagene. Her under VM i 1999. (Foto: NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel angrer ikke kombinertlegenden på at han la opp som 30-åring. Lad opp til helgens kombinertrenn med en av sportens aller største gjennom tidene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Bjarte Engen Vik:
  • Født 3. mars 1971
  • Tidligere kombinertløper
  • 2 OL-gull, 12 VM/OL-medaljer

Våren 2001 var motivasjonen borte, og både langrenn- og hoppski ble lagt på hylla. I manges øyne alt for tidlig, men Bjarte Engen Vik angrer fremdeles ikke på at han la opp da han gjorde.

Sporten.com har snakket med nordlendingen som har jobbet med pensjon i Danica de siste åtte årene.

Hvordan hadde du hevdet deg i dag?

– Nivået jeg hadde inne på mitt beste, hadde nok fortsatt holdt til å hevde seg i toppen, selv om det stilles helt andre krav enn da jeg var aktiv. Langrennsdelen har for eksempel blitt mye viktigere med årene.

Hva må gjøres for at kombinertsporten skal bli mer populær?

– Det har blitt tatt en del grep som blant annet har sørget for at konkurransene er jevnere, noe som gjør det mer spennende og tv-vennlig. I Norge syns jeg ikke man er flinke nok til å være synlig, og man taper kampen mot fotball, Northug og Johaug. Det er et tøft marked og derfor må man prøve å skape mer blest i media året gjennom. Ikke bare i forbindelse med mesterskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva er det beste og verste ved å ha lagt opp?

– Jeg hadde nærmere 200 reisedøgn i året, så det beste er uten tvil å slippe all reisingen. Samtidig savner jeg miljøet og kameratskapet mellom oss på laget.

Hva syns du om at det ikke blir OL i Oslo 2022?

– Det syns jeg faktisk var litt trist! Jeg hadde håpet på OL i Norge. Samtidig skjønner jeg at det er store kostnader inne i bildet. Jeg tror Norge kunne hjulpet til med å få OL ned på jorda igjen. Men for anleggssituasjonen, rekrutteringen og underholdningen sin del er det veldig synd.

Helgens kombinertrenn går i østerrikske Seefeld fra fredag til søndag. Resultatene kan du følge på sporten.com/direkte eller se konkurransene på NRK.

Denne saken ble først publisert på Sporten.com