Kowalczyk lei folks VM-råd

Justyna Kowalczyk møtte veggen i Tour de Ski. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
Justyna Kowalczyk møtte veggen i Tour de Ski. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justyna Kowalczyk (31) avviser på det mest bestemte at hun vil senke ambisjonene i VM som følge av kollapsen i Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den polske langrennsstjernen besvimte på vei opp slalåmbakken Alpe Cermis sist søndag, men stiller likevel til start i helgens verdenscuprenn i estlandske Otepää. Det har mange stilt seg undrende til.

Hovedpersonen selv er lei av at folk har meninger om hva som passer henne best i oppladningen til VM i Falun.

– Jeg har ikke engang lyst til å snakke om det. Jeg kjører mitt løp, og jeg orker ikke høre eller lese hva andre foreslår – ditt og datt, høyre eller venstre. Det holder å lese en Facebook-status fra en eller annen idiot, så får jeg nok, sier Kowalczyk til den polske avisen Gazeta Wyborcza ifølge Aftenposten.

Kowalczyk har tilsynelatende ikke vurdert å stå over helgens renn i Estland. Og at ambisjonsnivået bør revurderes foran mesterskapet i Falun, blåser hun av.

– Hvorfor det? Fordi jeg besvimte på vei opp Alpe Cermis? Hvordan kan man sammenligne den bakken og en klassisk sprint i Falun? I Touren er det daglige etapper som fører til at man blir mer og mer utmattet. I VM får jeg mye bedre tid til å restituere meg, sier Kowalczyk.