Litt forsiktig Svindal tilbake på ski

Her er Aksel Lund Svindal tilbake på ski. Video: TV 2
Her er Aksel Lund Svindal tilbake på ski. Video: TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksel Lund Svindal brukte hele tirsdagen på Head-fabrikken og fikk tilpasset skistøvlene. Det gjorde at den første skituren på tre måneder torsdag gikk greit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det fungerte brukbart for meg, men jeg må innrømme at jeg tok det ganske forsiktig i starten, og så kunne jeg slippe meg litt mer løs etter hvert. Det var ikke helt som før jeg skadet meg, men det hadde jeg heller ikke ventet, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter torsdagens tre timer lange skitur i Innsbruck-området.

Han røk akillessenen uken før sesongåpningen i Sölden midt i oktober i fjor, og det er ikke mange ukene siden han kastet krykkene. Fortsatt har han ikke gitt opp tanken på å kunne kjøre i VM, men tiden begynner å bli knapp, for mesterskapet i Beaver Creek starter allerede i begynnelsen av februar.

Les også: Aksel Lund Svindal om opptreningen etter skaden i høst

Rolig

– Svindal var gjennom noen rolige turer med skiene på beina, og jeg synes det gikk veldig greit. Det var om å gjøre å passe på at han fikk en god opplevelse på denne første skituren etter skaden, og det virket som om alt var i orden, sa fysioterapeut Håvard Moksnes til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han var til stede i Innsbruck da Svindal tok sin første skitur på tre måneder.

– Planen er at Aksel skal kjøre på ski hver dag framover, og han kommer til å øke belastningen hver eneste dag. Det kan han gjøre ved å øke intensiteten i kjøringen eller rett og slett å ta lengre turer, sa Moksnes.

Han la ikke skjul på at kjøringen på ski var så bra som man kunne håpe etter et skadeopphold på tre måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Aksel Lund Svindals OL-hjelm er solgt for 25.100 kroner

Treneren kommer

– Jeg tenker vel at jeg kommer til å trene hver dag og øke på litt etter hvert, men fortsatt blir det snakk om ganske rolig skikjøring. Nå kommer også trener Frans Gamper en tur hit til Innsbruck, og det er her jeg kommer til å oppholde meg i tiden framover, fortalte Svindal.

Denne helgen kjører mennene verdenscup i sveitsiske Wengen, og torsdag var Kjetil Jansrud raskest på treningen. Svindal selv var tre tideler fra seieren i Lauberhorn-utforen i fjor, og året før kjørte han ut etter å ha ligget godt an, men noen seier har ikke de norske alpinistene klart å sikre seg i den tøffe traseen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hadde en tredjeplass der og var ikke langt bak, så vi har hatt bra fart der før også, men det er helt klart at Jansrud har sjansen nå, mente Svindal.

Han kunne også fortelle at han ikke ser bort fra at han tar en tur til Kitzbühel neste helg, når verdenscupsirkuset flytter seg dit, men det er ikke helt avklart ennå.

Les også: Jansrud har imponert Svindal