Norsk stafettseier i Ruhpolding

De norske gutta leverte solide varer på skiskytterstafetten i Ruhpolding. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
De norske gutta leverte solide varer på skiskytterstafetten i Ruhpolding. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ankermann Emil Hegle Svendsen måtte tåle ett ekstraskudd på siste stående, men slo Tyskland i spurten og sikret norsk seier på verdenscupstafetten i Ruhpolding torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I mål var Hegle Svendsen 4,6 sekunder foran Tysklands ankermann Simon Schempp. Russland tok tredjeplassen.

Ole Einar Bjørndalen gikk første etappe for det norske laget og vekslet drøyt tre sekunder bak ledende USA etter å ha brukt ett ekstraskudd på liggende skyting. Veteranens stående serie var helt perfekt.

– Det kan hende jeg blir førsteetappeløper denne sesongen, men det er også andre som er aktuelle. Det kan også bli tredje på meg, sa Bjørndalen til NRK etter løpet.

– Formen er OK, men det føles ikke helt rått. Jeg var stiv på slutten, tilføyde han.

Bjøntegaard leverte

Erlend Øvereng Bjøntegaard måtte i likhet med Bjørndalen tåle ett ekstraskudd på sine to skytinger, men med en god sisterunde sendte han Johannes Thingnes Bø ut på annenplass.

– Jeg har vært skikkelig nervøs helt siden jeg sto opp. Det er skikkelig trøkk her i Ruhpolding, så man må virkelig være skjerpet. På stående hadde jeg ladekluss og ble litt nervøs. Heldigvis greide jeg å få ned blinken med ett ekstraskudd, sa Bjøntegaard.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opp til ledende Slovenia skilte det 23,4 sekunder ut på tredje etappe. Det forspranget var mer eller mindre spist opp inn til liggende skyting, og til tross for et ekstraskudd var lillebror Bø à jour med teten ut på andrerunden. På stående måtte en tydelig skjelven Bø ha alle tre ekstraskuddene på å få ned de fem blinkene, men unggutten unngikk strafferunde.

Svendsen

Dermed kunne han sende Emil Hegle Svendsen ut på ankeretappen sammen med lederlaget Tysklands Schempp. På liggende skyting trengte begge ett ekstraskudd og hadde følge også ut fra den.

På stående skjøt tyske Schempp fullt, mens Hegle Svendsen måtte tåle ett ekstraskudd. Ut fra skyting skilte det duellantene sju sekunder, men Hegle Svendsen var raskt i ryggen på tyskeren.

I avslutningen var Norges ankermann klart sterkest og vant akkurat som han ville.