VM i fare for Bardal etter håndleddsbrudd

Anders Bardal falt under kvalifiseringen i polske Wisla. Foto: EPA / NTB scanpix.
Anders Bardal falt under kvalifiseringen i polske Wisla. Foto: EPA / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders Bardal brakk håndleddet, men var likevel offensiv etter sykehusbesøket i Wisla torsdag. – Dette var både irriterende og synd, sa han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bardal hoppet 140 meter og falt i kvalifiseringen. Han fikk raskt konstatert brudd i håndleddet.

– Bardal blir behandlet akutt for denne bruddskaden i Polen i dag, og han kommer til å bli sendt hjem til Norge så fort det er praktisk mulig, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Irritert

– Selvfølgelig kunne dette gått mye verre, men det er litt typisk at det går slik når hoppingen begynner å fungere igjen. Dette er både irriterende og synd, men jeg skal tilbake, sa Bardal.

– Vi vet ikke helt hvor lang tid dette tar, men jeg tar med meg at hoppingen min i alle fall fungerte bra, la Bardal til.

Trønderen hoppet lengst av samtlige i kvalifiseringen torsdag. Han landet på 140 meter og gikk over ende. Han ble umiddelbart tatt hånd om av de norske lederne og kjørt til sykehus for videre undersøkelser.

Hoppet var en halv meter lenger enn det polakken Kamil Stoch presterte like før Bardal var i aksjon, og hoppet var én meter lenger enn bakkerekorden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter at Bardal kommer hjem til Norge, kommer han til å bli tatt under behandling av vårt eget medisinske apparat, forteller Bråthen.

Snart VM

Han sier ingenting om VM, men det er helt klart at deltakelsen i Falun er i fare for hopperen som er tittelforsvarer fra normalbakken i det forrige verdensmesterskapet.

Nå må han regne med minst fire uker med gipset arm, noe som betyr at han uansett vil få dårlig tid til å rekke Falun-VM.

– Nå håper jeg at de andre guttene hopper som «styggen selv» senere i dag, for det vil være den beste medisinen for Anders Bardal akkurat nå, sier Clas Brede Bråthen.

Første VM-renn for de mannlige hopperne er i normalbakken 21. februar.