Moan med pallplass nummer 50

Magnus Moan ble nummer tre i lørdagens verdenscuprenn i kombinert etter et sterkt langrenn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Med strålende langrennsform gikk Magnus Moan og Mikko Kokslien seg opp til 3.- og 4.-plass under verdenscuprennet i kombinert lørdag. Tyske Eric Frenzel vant.

Moans tredjeplass sørget for hans 50. tur opp på seierspallen i verdenscupen. Han spurtslo lagkamerat Mikko Kokslien.

– Det er alltid moro å være på podiet. Sesongen min så langt har ikke vært så bra, og å være tilbake på pallen her i Chaux-Neuve er det beste som kunne skje, sa Moan.

– I tillegg kom jeg på pallen for 50. gang i karrieren. Så jeg er stolt, og det er gøy å være tilbake, la trønderen til.

Med unntak av Jarl Magnus Riiber, så det ikke bra ut for de norske kombinertløperne etter hoppdelen i franske Chaux-Neuve. Men to norske hurtigtog skulle likevel blande seg inn i tetkampen.

Frenzel gikk ut som nummer to, 28 sekunder bak 17 år gamle Riiber. Den norske unggutten var i føringen halve løpet, men deretter ble det tungt, og Riiber endte på 13.-plass.

Omtrent to tredeler ut i det ti kilometer lange langrennet, kunne man ane at Moan og Kokslien hadde sjanser til å havne på seierspallen. Men Frenzel klarte de aldri å tukte. Han vant 6,4 sekunder foran landsmannen Fabian Riessle.

Moan og Kokslien var henholdsvis 8,3 og 8,5 sekunder bak Frenzel etter å ha vært over to minutter bak teten da langrennet startet.

Magnus Krog fulgte opp med 7.-plass. Jan Schmid ble nummer 23, Jørgen Graabak nummer 24 og Håvard Klemetsen nummer 32.