Skrtel berget Liverpool-poeng

Raheem Sterling og Santi Cazorla i aksjon under søndagens kamp. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

Arsenal så ut til å ha poengene i lomma, men nesten sju minutter inn i overtiden utlignet Martin Skrtel til 2-2 og sikret ett poeng for Liverpool på Anfield søndag.

Arsenal har slitt med skadeproblemer i forsvaret i lengre tid, og også søndag måtte manager Arsène Wenger bruke en back som midtstopper. Tidligere denne sesongen har Calum Chambers fått den oppgaven ved flere tilfeller, men på Anfield hadde tyske Per Mertesacker selskap av franske Mathieu Debuchy i midtforsvaret. Sistnevnte skulle vise seg å få en sentral rolle.

Et Liverpool-lag i poengnød var så definitivt det førende laget før pause, men scoringen lot vente på seg. I omgangens siste minutt fikk imidlertid Philippe Coutinho ballen i fin posisjon utenfor 16-meteren og vendte vekk nevnte Debuchy. Avslutningen som fulgte hadde Arsenal-keeper Wojciech Szczesny ingen mulighet til å stoppe.

Dermed var vertene i ledelsen.

To raske mål

Scoringen satte fyr på hjemmefansen på Anfield, men temperaturen skulle raskt synke betraktelig igjen. Minuttet etterpå havnet et Arsenal-innlegg hos Mathieu Debuchy på bakerste stolpe. Franskmannens hodestøt skiftet retning på Liverpool-stopper Martin Skrtel og satte keeper Brad Jones ut av spill.

Plutselig var det balanse i regnskapet.

Ved siden av de to scoringene hadde Liverpool første omgangs klart største sjanse da serbiske Lazar Markovic dro seg fri i feltet og avsluttet alene med Arsenal-keeper Szczęsny. Sistnevnte avverget scoring med en meget god parade.

Annen omgang fortsatte der den første sluttet med Liverpool-press, men mot spillets gang kom scoringen i motsatt ende av banen. Etter snaut halvspilt omgang fosset Santi Cazorla rundt på venstrekanten og fant Olivier Giroud inne foran mål. Franskmannen gjorde ingen feil og hamret inn sitt femte ligamål for sesongen.

Arsenal klatret

Stort flere sjanser produserte ikke Arsenal. I motsatt ende hadde derimot Liverpool flere muligheter til å utligne, som da brasilianske Lucas stormet inn i feltet og avsluttet fra god posisjon kvarteret før slutt. Ballen strøk stolpen.

Martin Skrtel pådro seg et stygt kutt i hodet tidlig i annen omgang og fikk behandling i mange minutter inne på banen. Det førte til at dommer Michael Oliver la til hele ni minutter. Da snaue sju av disse var spilt, steg samme Skrtel til værs og stanget inn utligningen på et hjørnespark fra Adam Lallana. Målet sendte Anfield til himmels.

Fabio Borini gjorde for øvrig et innholdsrikt innhopp for hjemmelaget i sluttminuttene. Italieneren kom til et par sjanser, men klarte ikke omsette dem i scoring. I stedet pådro han seg først gult kort for å kaste bort ballen i sinne, før han fikk marsjordre etter å ha stemplet Santi Cazorla i mageregionen.

Med søndagens poengdeling er Arsenal nummer seks på tabellen. Fire poeng skiller opp til West Ham på den fjerde og viktige mesterligaplassen. Liverpool går inn i julehøytiden som nummer ti, fem poeng bak Arsenal.