Emil tilbake i gult: – En sjeldent god dag

Ingen kunne gjøre noe med Emil Hegle Svendsen under jaktstarten i Pokljuka. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Emil Hegle Svendsen leverte et perfekt løp og vant lørdagens jaktstart i suveren stil. Med Anton Sjipulin mellom ham og Martin Fourcade på pallen, tok han også over sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Svendsen leverte feilfri skyting og vant overlegent. Etter ham fulgte Sjipulin og Martin Fourcade – henholdsvis 17,8 og 59,5 sekunder bak.

Trønderen gikk ut som nummer tre, 24 sekunder bak Sjipulin og 12 sekunder bak Dominik Landertinger. Etter tredje skyting gikk han ut i føringen for første gang – 21 sekunder foran Sjipulin.

På fjerde og siste skyting fullførte Svendsen oppvisningen med en imponerende serie. Med 20 treff kunne han skli over målstreken i ensom majestet.

Johannes Thingnes Bø hadde fire bom og endte på åttendeplass. Erlend Bjøntegaard (4 bom) kom på 14.-plass og Tarjei Bøe (4 bom) fikk 17.-plass.

Alexander Os (2 bom) tok 27.-plassen, mens Vetle Sjåstad Christiansen (3 bom) endte på 39.-plass.

I Pokljuka har det så langt blitt 30 av 30 treff på standplass for nordmannen. Til tross for fullt hus på sprinten, ble han slått med over 20 sekunder av russiske Sjipulin. På jaktstarten var det uaktuelt å gi fra seg seieren med 20 treff.

– Med null bom og når jeg føler meg bra, forventer jeg å kjempe om seieren, selv om det er tøff konkurranse. Jeg fikk litt revansj i dag, sa Svendsen til NTB etter seieren.

I mål var nordmannen 17,8 sekunder foran Sjipulin, og på standplass var blinkene større enn noen gang, skal vi tro trønderen.

– Det var en fantastisk dag. Det er ikke ofte man har slike dager. Det var en av de enkleste dagene på standplass i min karriere. Det var bare å sikte og trykke. I dag var det lett. En sjeldent god dag.

Glemte knyttneven

Med franske Fourcade på tredjeplass, ligger han også godt an til å få oppfylt juleønsket om å ta med ledertrøya hjem til Trondheim i jula. Foran den avsluttende fellesstarten søndag, leder 29-åringen med fire poeng.

– Det er ikke mye. Først og fremst er det artig å ha kontakt med Fourcade. De siste årene har jeg vært sjanseløs allerede før jul fordi jeg har vært for ujevn. Nå har jeg virkelig muligheten, og jeg skal gi ham god kamp, varsler Svendsen.

Alt som manglet etter Svendsens siste skyting, var den karakteristiske knyttneven til publikum.

– Jeg glemte det. Jeg var i maskinmodus og ikke gledesmodus.

– Så du var sikker på å vinne?

– Ja, jeg var egentlig det. Jeg skal prøve å huske det i morgen, smiler Svendsen lurt.

Mye bom

De øvrige norske løperne hadde ingen maksdag i Slovenia. Johannes Thingnes Bø endte på 8.-plass, mye på grunn av tre bom på tredje skyting. Etter målgang ville han heller skryte av sin lagkamerat enn å snakke om sitt eget løp.

– Nå heter han bare standplass-rotta. Når han skyter så bra, er det vanskelig å slå ham, fastslår stryningen.

Erlend Bjøntegaard, som ble kalt inn i siste time da en syk Henrik L'Abée-Lund meldte avbud før helgen, leverte nok et godt løp og gikk i mål som nummer 14. 24-åringen gikk ut som nummer 22.

Deretter fulgte Tarjei Bø Alexander Os og Vetle Sjåstad Christiansen på henholdsvis 17.-, 26.- og 39.-plass.