Jansrud ned til ny pallplass

Kjetil Jansrud på vei ned utforløypa i Val Gardena fredag. Foto: Stefano Rellandini (Reuters)

Kjetil Jansrud (29) kjørte ned til sesongens femte pallplass med 2.-plassen i utfor i Val Gardena fredag.

Jansrud gjennomførte en sterk konkurranse uten store feil, men det var bare det at amerikaneren Steven Nyman (32) var enda 0,31 sekunder bedre. Nyman vant i Val Gardena også i 2006 og 2012. Pussig nok er det Nymans tre eneste seirer i verdenscupen i karrieren.

Jansrud tapte det han gjorde til Nyman på toppen av den snøfattige løypa i Dolomittene. I den nedre delen hadde Jansrud størst fart.

Andreplassen gjorde at Jansrud overtok ledelsen sammenlagt i verdenscupen.

– Hvis du ser på løpet til Nyan i dag, så er jeg den eneste som henger med. Det forteller at løpet mitt er bra, og jeg er fornøyd. Formen er bra, sa Jansrud til NRK.

Ned til 3.-plassen var det et godt stykke. Hjemmefavoritten Dominik Paris kjørte ned til 1.57,04 og var 84 hundredeler bak Jansrud.

Kjetil Jansrud ble nummer to i Val Gardena også sist sesong. Da ledet han lenge, men på et sent nummer kom kanadieren Erik Guay og straffet tiden hans.