Etterlengtet seier for Liverpool

Raheem Sterling scoret to da Liverpool ble klare for ligacupfinalen. Foto: Andrew Winning / Reuters / NTB scanpix

Etter flere nedturer den siste tiden, fikk Liverpool endelig noe å juble for igjen. Laget lignet mer på seg selv da det avanserte til ligacupens semifinale med 3-1 mot Bournemouth.

Liverpool var i krisestemning før onsdagens kamp, men 90 gode minutter på Englands sørkyst gir i det minste Brendan Rodgers' menn litt pusterom.

3-1-seieren gir laget plass i ligacupens semifinale, og i tillegg avsluttet Raheem Sterling måltørken mens Lazar Markovic endelig scoret sitt første mål for klubben.

Liverpool-møter Premier League-leder Chelsea til dobbeltkamp i semifinalen i januar.

– Det spilte ingen rolle hvem vi fikk i trekningen, det viktige var å komme seg dit. For å vinne denne turneringen må du slå store lag, sa manager Brendan Rodgers ifølge BBC.

– Jeg synes det var en briljant forestilling av oss i kveld. Det ble en vanskelig jobb, men vi kontrollerte kampen, presset til riktig tid og skapte sjanser. Vi fortjente dette, la han til.

Overrasket

Det var spilt 20 minutter da Sterling ga bortelaget ledelsen onsdag.

Adam Lallana spilte en presis crossball til Jordan Henderson, og han headet den videre til Sterling. Den lille angriperen satte ballen i mål med et lite hodestøt, og dermed kunne han endelig juble for mål igjen.

Sterling hadde ikke scoret siden september, så nettkjenningen smakte svært godt for supertalentet.

Sju minutter senere fikk en annen Liverpool-spiller også en etterlengtet opptur.

Markovic har slitt tungt i klubben siden overgangen fra Benfica i sommer, men mot Bournemouth scoret serberen endelig sitt første mål.

En retur endte hos 250-millionersmannen, og da Markovic bredsidet ballen i mål, så han nesten overrasket ut selv.

Sterk Tottenham-seier

0-2 sto seg til pause, og etter 51 minutter så Sterling ut til å punktere kampen med sin annen scoring for dagen.

Noen minutter senere ga Dan Gosling hjemmelaget håp, men 3-1 ble sluttresultatet.

Seier mot mesterskapsklubben Bournemouth løser langt fra alle Liverpools problemer, men det var i det minste et steg i riktig retning.

I den andre kvartfinalen onsdag, imponerte Tottenham stort da de knuste Newcastle 4-0.

Nabil Bentaleb, Nacer Chadli, Harry Kane og Roberto Soldado scoret målene, to i hver omgang.

For Tottenham venter overraskelseslaget Sheffield United, fra liganivå tre, i semifinalen.