Keeper-Solberg frykter ikke Ungarn-fansen

Silje Solberg vil ikke la seg påvirke av de verste Ungarn-tilhengerne under onsdagens EM-kamp. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

Silje Solberg er forberedt på et ubehagelig møte med det ungarske publikummet i håndball-EM onsdag.

Både hun og keeperkollega Emily Stang Sando kommer til å stå utsatt til med én omgang rett foran fanatiske Ungarn-fans.

Solberg håper banemannskapet og dommerne hindrer at spyttklysene fortsetter å hagle.

Mandag uttalte Danmark-keeper Sandra Toft at hun fikk gjenstander og spytt mot seg gjennom hele annen omgang da danskene slo Ungarn 23-20. Hjemmepublikummet likte dårlig at hun delvis stengte målet.

Tett

Norge møter vertsnasjonen i siste kamp i hovedrunden onsdag. Solberg sier hun ikke frykter de ungarske tilskuerne.

– Hvis jeg opplever noe sånt, kommer jeg bare til å gå bort til dommerne eller kampdelegatene og si at de må stoppe det. Det vil være ubehagelig, men jeg frykter det ikke. Og det verste er jo egentlig om man blir truffet av en mynt eller noe annet, sier hun til NTB.

Lagvenninnen Nora Mørk beskriver den dårlige oppførselen som et østeuropeisk fenomen.

– Dette er ikke noe overraskende her i Ungarn. Jeg har delvis opplevd det selv i disse områdene. Det ligger litt i kulturen, når laget som tilhengerne støtter må vinne kampen. Vi må bare stole på sikkerheten, sier Mørk til NTB.

Kamp

Tidenes beste keeper Cecilie Leganger har tidligere fortalt til NTB at hun en gang måtte bytte trøye i pausen under en kamp. Hun var spyttet helt ned.

Ungarn kan ikke gå videre til semifinalen, men har en del å spille for uansett. Kampen om femte- og sjetteplassen spilles i Budapest.

Samtidig vil en tredjeplass i hovedrunden kunne gjøre Ungarns seeding bedre foran OL-kvalifiseringen i mars 2016.