United knuste Liverpool

Wayne Rooney (liggende) ble matchvinner da Manchester United slo Liverpool 3-0 søndag. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix.

Liverpool skapte enormt med sjanser mot Manchester United søndag, men ble stanset av en David de Gea i praktslag. Et effektivt United vant kampen 3-0.

Det var en merkelig kamp på Old Trafford mellom de to gigantene søndag. Liverpool var i store deler av kampen det førende laget, men til tross for sjanse etter sjanse ville ikke ballen i mål.

Der sto Uniteds sisteskanse som en levende vegg og drev bortelagets spillere til vanvidd.

United var på sin side ekstremt effektive. Noen sekunder etter en stor Raheem Sterling-sjanse, tok United ledelsen etter en mønsterkontring.

Antonio Valencia kom seg fri og spilte en smart pasning til Wayne Rooney, som bredsidet ballen kaldt i mål. Da var det spilt 12 minutter, og det var Uniteds første avslutning i kampen.

Liverpool fortsatte å styre, og kunne utlignet etter 24 minutter, men Sterling ble igjen stoppet av de Gea.

I stedet doblet United gjennom Juan Mata. Den scoringen kommer til å bli heftig diskutert, for alt tydet på at Robin van Persie touchet Ashley Youngs innlegg på veien. Dermed sto Mata i soleklar offside.

I annen omgang hadde de Gea flere fantastiske redninger, men en forferdelig tabbe av Dejan Lovren førte til 3-0 gjennom van Persie.

Det resultatet sto seg kampen ut, og United tok sin sjette strake seier. Laget har en slags kontakt med tetduoen Chelsea og Manchester City.

For Liverpool går ingen ting deres vei for tiden. De er ute av kampen om ligatittelen for lengst, og er også ferdig i mesterligaen.