Solberg-show stoppet Danmark-marerittet

Silje Solberg var overlegen i det norske målet i seieren over Danmark i håndball-EM torsdag.

Silje Solberg (24) hamret igjen målet og styrte håndballjentene til 27-21 over Danmark torsdag. Det lukter norsk EM-semifinale lang vei.

Dermed skrev hun seg inn den celebre norske keeperhistorien. Solberg ble førstevalg da Kari Aalvik Grimsbø måtte hjem med kneskade etter den første kampen.

På de første 13 minuttene av 2.-omgangen reddet målvakten hele ni av elleve danske skudd på målet.

Hennes fenomenale spill sikret Norge kontroll på kampen og ga henne krampe i leggen.

– Denne seieren går til målvaktsteamet, med Silje og Mats Olsson (keepertrener) først og fremst. De ble helt avgjørende for at vi klarte å vinne kampen, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Full pott

Danmark ble stresset og måtte jage resten av oppgjøret.

Plutselig gikk marginene Norges vei.

Dermed er de norske jentene allerede et langt, langt stykke på vei mot semifinale.

Med fire poeng med til neste gruppefase, kan én seier av tre der være nok om alt annet klaffer.

Her går TV 2s ekspertkommentator Harald Bredeli amok etter at seieren er et faktum. Artikkelen fortsetter etter videoen.

Slo til

Betina Riegelhuth fikk sitt gjennombrudd internasjonalt med et par pangskudd rett etter pause.

Søsteren Linn-Kristin Riegelhuth Koren har vært en suksesshistorie i elleve år på landslaget. Hun har 260 kamper og nesten 1000 scoringer bak seg.

Torsdag var storsøster Riegelhuth kjempeviktig med flere mål og sikre straffekast.

Også Heidi Løke var en viktig bidragsyter med sju mål og fantastisk spill.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson måtte kaste om på bakspiller-oppstillingen flere ganger underveis.

Danmark kom til kampen med fem seirer på de seks siste oppgjørene mot Norge.

Da det gjaldt som mest gikk de i en norsk vegg de siste 35 minuttene.

Danmark og Romania er ille ute. Begge har med seg bare ett poeng videre.

Åpent

Norges forsvarsspill er nøkkelen. Det bedret seg skikkelig inn mot pause og ble ytterligere bedre i andreomgangen.

EM fortsetter for Norges del med kamper lørdag, mandag og onsdag. Norge møter Spania først, deretter Polen og Ungarn i hovedrunden.

Det ser ut til å kunne bli nesten historisk jevne EM-kamper i hovedrunden.

De to beste fra hver pulje går til semifinaler i Budapest neste fredag. Medaljekampene spilles samme sted søndag neste uke.