Bjørgen til topps igjen

Bjørgen til topps igjen
Bjørgen til topps igjen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marit Bjørgen (34) herjet på ny med konkurrentene i sprintløypa i Lillehammer fredag da hun tok første stikk i verdenscupens minitour.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

34-åringen sto over sprinten på Beitostølen, men var best i den klassiske sprinten i Kuusamo sist lørdag. Fredag var hun i realiteten best fra start til mål igjen.

Rognes-løperen vant først prologen og fulgte opp i finalene.

Seieren var hennes 84. i verdenscupsammenheng (inkludert etappeseirer i Tourer). Fredagens etappe teller ikke som egen verdenscupseier siden den er en del av en minitour. Skal det bli verdenscupseier i Lillehammer må hun vinne etter søndagens klassiske jaktstart. Det blir i så fall hennes 68. verdenscupseier.

Det er nesten litt gamle sprinttakter over Bjørgen for tiden. Det var som sprinter hun slo igjennom med seier i Düsseldorf i 2002. I de tre neste årene var hun verdens suverent beste sprinter.

Siden utviklet hun seg mer til å bli en helstøpt distanseløper. I sprint har hun vært mer av og på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre trent

– Er du blitt en bedre sprinter denne sesongen?

– Treningen i sommer og høst har vært veldig bra, og i dag følte jeg meg sterk hele veien. Jeg har følt meg rappere, og jeg har mer fart i kroppen. Jeg har egentlig ikke gjort noe spesielt, men har konsentrert meg mer om å komme meg bedre ut fra start, og jeg synes at kroppen har respondert bra på det, sa Bjørgen.

Hun følte seg bedre fredag enn hun gjorde sist helg.

– Da følte jeg meg seig. I dag gikk det bra for meg. Jeg er i bra form, og igjen hadde jeg veldig gode ski. Akkurat som sist helg. Vi var mange norske som gikk videre til finalene, og igjen klarte jeg å holde de unge bak meg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Favoritt

Marit Bjørgen vant fire minitourer på rad i Kuusamo fra 2010 til 2013, og i år kan hun fort vinne igjen.

– Jeg har vunnet minitouren de siste årene, og i dag fikk jeg en fin start. Men Therese (Johaug) er sterk, og jeg trenger nok noen sekunder på henne før den siste etappen. Lørdagens 5 kilometer i fri teknikk bør passe meg bra, mente Bjørgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik det ser ut etter fredagens sprint blir kampen om seieren i minitouren en duell mellom Bjørgen og Johaug. Sistnevnte gikk en god prolog og endte på 14.-plass til slutt. Hun er nummer 14 og er 32,4 sekunder bak Bjørgen før 5-kilometeren. Charlotte Kalla er plassert like bak Johaug igjen.

Fredagens pall ble helnorsk. Celine Brun-Lie ble nummer to og Heidi Weng nummer tre. Weng er nok en sterkere sammenlagtkandidat enn Brun-Lie.