Brandsdal slo Northug på oppløpet

Eirik Brandsdal vant sprinten i Kuusamo lørdag. Her er han i aksjon under prologen i verdenscupen  langrenn sprint menn i Drammen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Eirik Brandsdal vant sprinten i Kuusamo lørdag. Her er han i aksjon under prologen i verdenscupen langrenn sprint menn i Drammen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som i fjor vant Eirik Brandsdal verdenscupsprinten i finske Kuusamo lørdag. Han slo Petter Northug etter en spennende duell inn mot mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge sto for en skikkelig knockout i sprintfinalen og tok alle de fire øverste plassene.

Bransdal så ut til å slite i bakken før oppløpet, men holdt hodet kaldt og hentet seg mesterlig inn. Northug øynet seier i verdenscupåpningen, men måtte til slutt innse at Bransdal var for sterk. Trønderen ble slått med 46 hundredels sekund.

– For en fantastisk løype, sa Bransdal smilende i seiersintervjuet vist på NRK.

Sondre Turvoll Fossli og Finn Hågen Krogh tok 3.- og 4.-plassen. Russerne Aleksej Petukhov og Sergej Ustjugov ble stilt helt i skyggen i finalen.

Før sprintfinalen var det spesielt Fossli som imponerte av de norske. Han tok seg til sin første verdenscupfinale med en stav på oppløpet i semifinalen. 21-åringen fra Hokksund var også best av samtlige løpere i kvalifiseringen.

For Ola Vigen Hattestad ble det stopp i kvartfinalen. Han var uheldig da finske Martti Jylhä hektet borti skiene hans og ødela løpet. Også Emil Nyeng og Pål Golberg røk ut i kvartfinalen.

Lillebror Tomas Northug og Timo André Bakken kjempet begge om finaleplass, men nådde ikke opp. Som eneste nordmann røk Simen Østensen ut i prologen.