FCK slått ut av europaligaen

Ståle Solbakken. Foto: NTB scanpix

Ståle Solbakkens FC København er slått ut av europaligaen etter 1-2-tapet for finske HJK torsdag.

Det finske hovedstadslaget fikk dermed revansj for 0-2-tapet da lagene møttes i Parken i midten av september. Med seieren overlot HJK bunnplassen i gruppen til det danske storlaget.

Seieren var den andre for det finske laget i gruppespillet. Også Torino ble beseiret på hjemmebane.

Det var gått en snau halvtime da HJKs Gideon Baah fikk stå umarkert inne i feltet og sette inn 1-0 etter en corner.

Den eneste nordmannen i aksjon ute på gresset var landslagsbacken Tom Høgli. Høyrebacken pådro seg et gult kort for en takling litt over grensen like før pause. Etter 70 minutter ble 30-åringen byttet ut til fordel for Danny Amankwaa.

Det danske laget kom med en sluttspurt hvor de skapte en del sjanser. Blant andre var Andreas Cornelius var svært nær scoring. Først ble en god mulighet blokkert i siste liten, før han litt senere hadde en avslutning i rammeverket.

Per Nilsson øynet nytt håp for FCK med sin utligning i siste spilleminutt, men det håpet brast da Macoumba Kandji gjorde 2-1 tre minutter på overtid.

Torino og Brugge spilte 0-0, noe som førte det belgiske laget er videre, mens italienerne må