Perlescoringer sikret Arsenal-seier

Alexis Sánchez tegnet seg nok en gang på målscorerlisten da han sørget for 2-0 mot Dortmund onsdag. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix

To vakre mål sørget for at Arsenal vant 2-0 mot Dortmund onsdag kveld. Dermed er det engelske laget sikret avansement fra mesterligaens gruppe D.

Etter to strake tap i Premier League og et pinlig 3-3-resultat mot Anderlecht i forrige mesterligarunde (etter å ha ledet 3-0) var det knyttet stor spenning til hva Arsenal kunne få til mot gruppeleder Dortmund.

Men allerede ett minutt ut i kampen viste vertene at tre tap på rad var helt uaktuelt.

Etter herlig angrepsspill fikk Yaya Sanogo æren av å sette ballen i mål mellom beina til Dortmund-målvakt Roman Weidenfeller. Ti minutter senere var samme mann nær ved å doble ledelsen da han kom alene mot nevnte Weidenfeller, men etter flere svake touch ble det kun et hjørnespark for hjemmelaget.

I minuttene før pause fikk tyskerne flere gode muligheter til å utligne, men verken Henrikh Mkhtiraryan eller Pierre-Emerick Aubameyang maktet å finne veien til nettmaskene.

England 3, Tyskland 0

Etter hvilen var Arsenal klart best i London. Etter to store muligheter, blant dem et tverrliggertreff, var det toppscorer Alexis Sánchez som scoret vertenes annet mål. Chileneren mottok ballen på venstresiden, skar innover i banen og bøyde ballen vakkert i lengste hjørne.

Med unntak av en stor Dortmund-mulighet på overtid var seieren i realiteten aldri truet for London-laget. De vanligvis så kontringssterke tyskerne tok det til og med rolig i overgangsfasen.

Med Arsenal-seieren ble det også klart at de engelske lagene tok tre av tre mulige seirer mot tysk motstand denne mesterligarunden. Tirsdag vant Chelsea 5-0 borte mot Schalke, mens Manchester City tok skalpen på Bayern München med deres 3-2-seier. Både Borussia Dortmund og Bayern München fikk sitt første poengtap i høstens mesterliga.

Avansementet sikret

I den andre kampen i gruppe D vant Anderlecht 2-0 hjemme mot Galatasaray. 20 år gamle Chancel Mbemba ble tomålsscorer med sine fulltreffere i det 44. og 86. minutt.

Dermed er det meste avgjort i gruppen foran siste runde. Dortmund og Arsenal vil ta de to første plassene, mens Anderlecht skal spille i europaligaen etter jul. Galatasaray ender sist uavhengig av hva som skjer i deres siste kamp mot Arsenal.

Mellom Arsenal og Dortmund skiller det to poeng. Med seier mot Anderlecht om to uker vil dermed tyskerne være sikret gruppeseieren. (©NTB)