Maktdemonstrasjon fra Chelsea

Willian gratuleres med scoring av Eden Hazard (til v.) og Branislav Ivanovic i Chelseas storseier mot Schalke tirsdag. Foto: Wolfgang Rattay, Reuters / NTB scanpix

Chelsea gjorde kort prosess med Schalke og sikret plassen i mesterligaens cupspill med 5-0-seier på bortebane tirsdag.

På en dag da seriemester Manchester City brøt Bayern Münchens seiersrekke med 3-2 på hjemmebane hevdet serieleder Chelsea Premier League-æren med bravur i Tyskland. Hadde Diego Costa vært skarpere foran mål, kunne det blitt virkelige katastrofesifre for hjemmelaget.

– Jeg finner ikke ord. Jeg kan bare be om unnskyldning. Vi ga Chelsea altfor mye rom, sa Schalke-kaptein Benedikt Höwedes.

Roberto Di Matteo, som spilte for Chelsea i seks år og var manager da klubben vant mesterligaen i 2012, hadde en av sine tyngste dager på Schalkes trenerbenk. Sporting Lisboas 3-1-seier over Maribor gjør at Schalke falt til 3.-plass og står i fare for å ryke ut av mesterligaen.

José Mourinho kan derimot glede seg over at Chelsea fortsatt er ubeseiret denne sesongen og har sikret gruppeseieren allerede før siste runde.

– Spillerne leverte en fantastisk kamp. Det er ikke normalt å vinne 5-0 borte, og enda mindre normalt å gjøre det i Tyskland, sa Chelsea-manageren.

Fort gjort

John Terry nikket gjestene i ledelse på hjørnespark fra Cesc Fàbregas allerede i kampens 2. minutt. Det var midtstopperens 10. mesterligamål i karrieren.

Chelsea skapte sjanser i høyt tempo mot et rufsete hjemmelag. Branislav Ivanovic sendte en volley over på et nytt hjørnespark, og før ti minutter var spilt var Costa spilt gjennom for første gang. Felipe Santana taklet i siste øyeblikk.

Dennis Agogos skudd som sneiet Gary Cahill og falt ned på tverrliggeren tente et håp hos hjemmefansen, men det ble Schalkes eneste sjanse i første omgang. Chelsea fortsatte å herje, og i det 29. minutt doblet Willian ledelsen etter et fint angrep med Fabregas og Ivanovic som tilretteleggere.

Costa-misser

Mot slutten av omgangen kom Costa alene gjennom to ganger på like mange minutter, først etter en feilpasning fra Santana og så framspilt av Fabregas. Han maktet ikke å score sitt første mesterligamål for London-klubben.

I stedet gjorde Jan Kirchhoff jobben for ham da Schalke-spilleren nikket en ny Fabregas-corner i eget mål.

I det 65. minutt byttet José Mourinho ut Costa med veteranen Didier Drogba, som ti minutter senere scoret sitt 44. mesterligamål og fikk resultattavla til å minne om hjemmelagets klubbnavn: Schalke 04.

Det ble ikke stående lenge, for Ramires nikket to minutter senere inn 5-0 på innlegg fra Drogba.

I Lisboa sørget mål av Carlos Mane, Nani og Islam Slimani for hjemmeseier til Sporting i en kamp som ble forsinket tre kvarter fordi flomlyset sviktet i pausen.