Messi tidenes målscorer i mesterligaen

Lionel Messi er mestscorende i mesterligaen med 72 mål. (Foto: Albert Gea / Reuters / NTB NTB scanpix

Det meste handlet om Lionel Messi i Barcelonas bortekamp mot APOEL Nikosia tirsdag. Argentineren overtok målrekorden i mesterligaen med tre scoringer i 4-0-seieren.

Barcelona ligger fortsatt på 2.-plass i gruppe F bak Paris Saint-Germain, men på scoringstoppen troner lagets store stjerne. Messi scoret sitt 72., 73. og 74 mål i den gjeveste europacupen og passerte Real Madrid-legenden Raúl González.

Før kampen lå de to stjernespissene likt.

John Arne Riise ble sittende på benken hele kampen for et APOEL-lag som ikke ble noen målestokk for Barcelona. Vertene skapte knapt en sjanse og ble liggende sist i gruppen med sitt ene poeng.

Den store snakkisen ble uansett Messi, som overtok målrekorden da han gjorde 2-0 i det 38. minutt. Argentineren styrte inn 2-0 fra Rafinhas skuddforsøk. Og mer skulle komme etter hvilen.

Ronaldo fire bak

57 minutter var spilt da høyreback Daniel Alves spilte Messi fri med en strøken stikker. Alene med keeper var han iskald og vippet inn 3-0.

Sitt annet hattrick på fire dager ordnet Messi fire minutter før slutt. Etter klikk-klakk-spill i APOEL-boksen satte han enkelt inn kampens siste mål på pasning fra Luis Suárez.

– Jeg er glad for å ha oppnådd en så flott rekord i en så viktig turnering, men det virkelig viktige er de tre poengene. Barca spilte en stor kamp, sa Messi ifølge AFP.

Messi leder nå målracet i mesterligaen med tre mål på Raúl, men trues likevel av Cristiano Ronaldo. Real Madrids målmaskin har foreløpig 70 fulltreffere.

Suárez var for øvrig mannen bak 1-0-målet, hans første i Barcelona-trøya.

– For en spiss er det alltid viktig å score mål. Etter flere kamper benyttet jeg muligheten i dag, sa den kontroversielle spissen.

PSG-spissene leverte

Barcelona må kjempe mot Paris Saint-Germain om seieren i gruppe F. Det franske hovedstadslaget har 13 poeng mot Barcas 12 før lagene møtes på Camp Nou i siste kamp.

Onsdag var PSG-spissene i form da laget slo Ajax 3-1 på hjemmebane.

Edinson Cavani gjorde 1-0 før Davy Klaassen utlignet for gjestene. Deretter scoret Zlatan Ibrahimovic mot sin gamle klubb, mens Cavani avsluttet det hele.

– Vi måtte vinne i kveld. Vi må vinne gruppen. Det (siste kamp) blir som en finale. Vi vil forsøke å kopiere spillet vi produserte i den første kampen (PSG vant 3-2), sa Cavani til UEFAs nettsted.

Ajax er nummer tre i gruppen med to poeng. Med andre ord trenger laget kun uavgjort hjemme mot APOEL for å sikre en plass i Europaligaen.