Porto sendte Sjakhtar videre

Jackson Martínez gratuleres med scoring for Porto i 3-0-seieren mot BATE Borisov onsdag. Foto: Vasilij Fedosenko, Reuters / NTB scanpix

Porto er fortsatt ubeseiret i mesterligaen etter 3-0 over BATE Borisov tirsdag. Seieren betyr at også ukrainske Sjakhtar Donetsk er videre til cupspillet.

Porto sikret sitt eget avansement for tre uker siden. Med tirsdagens borteseier sørget den portugisiske klubben for at ingen kan true Sjakhtar i kampen om 2.-plass i gruppen.

Etter en målløs og sjansefattig 1. omgang gikk gjestene hardt ut etter hvilen. Etter 56 minutter hadde Héctor Herrera gjort 1-0, mens Jackson Martínez økte til 2-0 ni minuttere senere.

Ett minutter før slutt gjorde Cristian Tello Herrera 3-0, og et skuffet hjemmelag må konsentrere seg om å kjempe om en plass i europaligaen etter nyttår.

Sjakhtar Donetsk møter spanske Athletic Bilbao senere tirsdag. Kampen spilles i Lviv på grunn av urolighetene øst i Ukraina.