Sterk City-vending ga full spenning

Sergio Agüero kan ha skutt Manchester City videre i mesterligaen med sitt hattrick mot Bayern München. (Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix)

Manchester City lå lenge under for Bayern München, men et hattrick av Sergio Agüero fikset 3-2-seier tirsdag. Dermed er det dødt løp bak tyskerne i mesterligagruppe E.

En mer dramatisk avslutning kunne City-fansen ikke ha håpet på, men kanskje fryktet. Agüero startet snuoperasjonen i det 85. minutt og avgjorde kampen først på overtid.

– Om du vil lykkes, trenger du en spesiell spiller i spesiell form. Uten det vinner du ingenting. Han er vår spesielle spiller, og i den formen gjør han uoppnåelige ting mulig, sa kaptein Vincent Kompany om Agüero.

Tidligere tirsdag hadde de engelske mesterne blitt bønnhørt da CSKA Moskva og Roma spilte 1-1 i Russland. Seier til ett av lagene ville gjort det betydelig vanskeligere for City å ta seg videre til sluttspillet.

Faktum etter kampen er at både Roma, CSKA Moskva og City har fem poeng. Dermed vil hvem som helst kunne ende opp på 2.-plassen bak den suverene gruppevinneren Bayern.

Dobbel vending

Kampen i Manchester fikk den første dosen dramatikk da Bayern-stopper Mehdi Benatia laget straffe og ble utvist etter 20 minutter. Hans klønete takling mot Agüero førte til at argentineren kunne banke inn 1-0 fra 11-meteren.

Bayern virket uvanlig tamme og upresise etter scoringen, men brått slo tyskerne til for fullt. Xabi Alonso gjorde 1-1 på frispark etter 39 minutter, mens Robert Lewandowski rakk å snu kampen før pause.

Dermed var rollene snudd, og det så ikke ut som City skulle klare å slå tilbake. Men igjen tok kampen en overraskende vending, denne gang til vertenes fordel.

Sen CSKA-berging

I iskalde Khimki var Roma svært nær å sikre en viktig seier, men italienerne ble felt av en overtidsscoring av Vasilij Berezutskij. CSKA-backen utlignet til 1-1 med kampens siste spark på ballen, og dermed berget han også håpet om å avansere fra gruppespillet.

Skjønt, CSKA har den kanskje tøffeste oppgaven i siste kamp. Selv om Bayern er klar for sluttspillet, lar de seg neppe overkjøre på hjemmebane.

Roma tar samme dag imot City til avgjørende kamp. Italienerne er eneste lag med skjebnen i egne hender og vil avansere med seier. Dersom CSKA taper, vil City klare seg med 1-1 eller et annet uavgjortresultat større enn 0-0.

– For en kamp det blir. Det vil være fullsatt, vi vil ta med oss mange fans, og atmosfæren vil bli utrolig. Det blir en stor kveld, spår Kompany.

Utfallene er mange, men Roma leder foreløpig interntabellen mellom de tre lagene bak Bayern. Tirsdag scoret rekordmannen Francesco Totti lagets mål mot CSKA, 38 år og 59 dager gammel.