United slet seg til seier

Juan Mata har denne sesongen måtte finne seg i å bli brukt mye som innbytter. Lørdag slo han tilbake da han sikret 1-0-seier over Crystal Palace på Old Trafford. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix.

Manchester United fant ikke fram det ypperste finspillet, men en heldig scoring av Juan Mata var nok til å sikre seier 1-0 over Crystal Palace.

Første omgang mellom de to lagene var av den kjedelige sorten på Old Trafford. Verken United eller Palace klarte å skape særlig trøbbel for motstanderens forsvar. Likevel var begge lagene nær scoring.

Gjestene var nærmest da den tidligere United-spissen Fraizer Campbell ut av ingenting kom alene med David de Gea. Angriperen ble stresset og forsøkte å lobbe over spanjolen, men bommet på målet.

I annen omgang våknet Manchester United og tok kontroll på oppgjøret, men Palace sto lenge godt imot.

Vertene kom til sjanser, blant annet fikk Wayne Rooney skyte upresset fra 20 meter, men han traff like til side for mål. Like etterpå reddet James McArthur en heading fra Marouane Fellaini på streken.

Da det var spilt 63 minutter erstattet Juan Mata belgiske Adnan Januzaj. Det skulle vise seg å være et klokt bytte av Louis van Gaal, for fire minutter senere skjøt spanjolen via en Palace-forsvarer og i mål. Keeper Julian Speroni ble utspilt av retningsforandringen og klarte ikke å avverge målet.

United fortsatte å styre på gressmatta etter å ha tatt ledelsen og burde scoret flere mål. Mata prøvde seg igjen med sju minutter igjen å spille. Da traff han stolpen, før Robin van Persie fikk muligheten på returen. Han smelte derimot ballen himmelhøyt over fra seks meter.

Norske Brede Hangeland var ikke med i troppen til Crystal Palace etter å ha startet to strake kamper for London-klubben.