Costa ordnet Chelsea-seier på Anfield

Diego Costa ble matchvinner for Chelsea mot Liverpool i Premier League lørdag. (Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix)

En opplagt Diego Costa ble tøff å håndtere for Liverpool-forsvaret lørdag. Spanjolen hamret inn ballen som ga serieleder Chelsea seier 2-1.

Etter en god start for hjemmelaget, kjørte Chelsea store deler av kampen mot et vaklende Liverpool-forsvar. Og da Costa fikk sjansen til å score i det 67. minuttet, dunket han inn sitt 10. ligamål på ni kamper i den blå trøya.

– Dette er et nytt lag, en ny æra for Chelsea. Vi er naturligvis fornøyd med troppen og kvaliteten på fotballen, men ingen lag skrives inn i historiebøkene uten trofeer. Og for øyeblikket har ikke dette laget noe trofeer, sa Chelsea-manager Jose Mourinho etter kampen.

Da hjalp det lite for vertene at det var Chelsea som hadde vært passive i forsvarsarbeidet i åpningen. Emre Can fikk god plass til å skyte i det 9. minuttet, og hans kanon fra 20 meter gikk via overarmen til Gary Cahill og inn bak en utspilt Thibaut Courtois.

Chelseas og Cahills svar kom nesten umiddelbart. Fra en corner headet John Terry og tvang fram en klasseredning fra Simon Mignolet. LFC-keeperen så også ut til å ha reddet forsøket fra Cahill, men mållinjeteknologien viste at ballen var inne mellom hanskene til Mignolet.

Underholdende

Fra 1-1 var det hovedsakelig ett lag som skapte underholdning på Anfield. Liverpool slet tungt med å få ballen ut av egen banehalvdel, og Chelsea kom til flere gode skuddmuligheter.

Scoring ble det dog ikke i resten av førsteomgangen. I en kamp med høy intensitet ble det småampert mellom Costa og Liverpool-stopper Martin Skrtel. Det skulle etter hvert vise seg at førstnevnte gikk seirende ut av duellen.

– Jeg var på benken i annen omgang og for meg så det ikke ut som det var det normale presset du føler på Anfield, for laget mitt var fantastisk, sa Mourinho.

For etter et par nye Chelsea-sjanser, viste stjernespissen sin giftighet halvveis i annen omgang. César Azpilicueta trakk seg fint inn fra kanten og skjøt fra skrå vinkel. Mignolet reddet forsøket, men på returen var Costa våken og sikker.

Snudde igjen

Chelsea suser ubeseiret videre og står med 29 av 33 mulige Premier League-poeng etter 11 kamper.

I de fire siste kampene der laget har kommet under, har det snudd til seier.

For Liverpool er situasjonen betydelig tyngre. Brendan Rodgers' menn har 14 poeng. Kun ett poeng har de tatt på de siste tre kampene.

– Vi må fortsette å jobbe hardt og håpe å få noe ut av våre skadde spillere når de er tilbake. Det er ingen magisk formel, men jeg har en briljant gruppe med spillere. Vi vil være klare og slå tilbake etter den landslagspausen, sa Rodgers.