Zuccarello passerte Shampo

Mats Zuccarello (36), her i kamp mot Minnesota Wilds Zach Parise (11), noterte seg for ett mål og to assists da New York Rangers slo Minnesota Wild 5-4 i Madison Square Garden natt til tirsdag norsk tid. Scoringen var nordmannens første denne sesongen. Foto: Anthony Gruppuso /USA TODAY Sports/ Reuters / NTB scanpix

Mats Zuccarello spilte strålende i siste periode og sørget for to assists og ett mål da New York Rangers snudde 0-3 etter andre periode til 5-4-seier i oppgjøret mot Minnesota Wild tirsdag.

Kampens siste mål var for øvrig nordmannens første scoring i denne sesongen. Og hans 31. totalt i NHL-ishockeyen. Dermed passerte Zuccarello landsmann Espen Knutsen på listen over norskfødte spillere med flest mål i National Hockey League.

– Vi må våge å vise baller når vi spiller hjemme, sa Zuccarello før han unnskyldte språkbruken overfor New York Daily News.

– Dette målet får forhåpentlig fart på ham, sa Rangers-trener Alain Vignault om Zuccarello.

Det var en lettet Zuccarello som møtte pressen etter sesongens første scoring.

– Det var virkelig på tide. Den burde ha kommet mye tidligere, men det er samtidig en stor lettelse. Nå trenger jeg ikke tenke på å få inn det første målet (for sesongen) lengre og kan forhåpentlig sove bedre fremover, sa Zuccarello til svenske Aftonbladet.

Var ille ute

Etter en målløs første periode scoret Minnesota Wild tre ganger i andre periode og kunne gå inn i garderoben med en pen ledelse i nattens NHL-kamp.

Andre periode var for øvrig preget av knallhardt spill og mange stygge taklinger og utvisningsminutter. Rangers' Chris Kreider fikk matchstraff etter sin takling av Jonas Brodin.

Etter bare 2.52 inn i siste periode scoret Rangers-backen Kevin Klein etter assists fra Zuccarello og Rick Nash. Dermed satte New York-laget inn et voldsomt kjør mot Minnesota-buret. 2-3 kom knappe to minutter etter første mål, da med Rick Nash som målscorer.

Fikk 16 min.

Minnesota Wild tok seg sammen og gikk opp til 4-2 etter 5.35 før Rangers igjen noterte seg for ny redusering etter 7.54 ved Derick Brassard. Carl Hagelin og Zuccarello noterte seg for assists på denne scoringen.

Utligningen til 4-4 kom 16.12 ut i kampen da Anthony Duclair satte inn pucken. Deretter var det nordmannens tur til å score da han sørget for 5-4 etter 16.49 av siste periode. Assists på nordmannens mål var Brassard og Ryan McDonagh.

Mats Zuccarello har ikke gnistret på samme måte denne sesongen som forrige, men kampen natt til tirsdag markerte et vendepunkt i så måte. Med ett mål og to målgivende endte nordmannen med 3 plusspoeng i pluss/minus-statistikken.

Zuccarello fikk totalt 16.02 minutter på isen.