Real Madrid høvlet over Barcelona

Luis Suárez spilte sin første offisielle kamp ved første anledning etter at utestengelsen var opphevet. Foto: Juan Medina (Reuters)

Real Madrid påførte Barcelona sesongens første tap med 3-1 i Luis Suárez' offisielle comeback. På scoringslista kom blant andre Cristiano Ronaldo, som fortsatte den gode målformen.

Det var Barcelona som startet kampen best i Madrid. Allerede etter fire minutter markerte kontroversielle Suárez seg da han ga ballen til Neymar. Brasilianeren gikk innover i banen og banket ballen i motsatt hjørne bak Iker Casillas.

Barcelona jublet for ledelse, men Real Madrid slo hardt tilbake.

Riktig nok måtte hjemmelaget først ha hjelp av dommeren og Gerard Pique. Midtstopperen handset da han forsøkte å blokkere Marcelos innlegg, og dermed ble det straffespark.

Cristiano Ronaldo satte ballen som vanlig sikkert i mål og scoret i 11. kamp på rad uansett turnering. Scoringen betydde også at portugiseren har scoret i hvert oppgjør i La Liga på Santiago Bernabéu siden september 2013. Det var angriperens 16. scoring på ni kamper i serien.

Klassekontring

Første omgang var jevnspilt, men etter pause la det spanske hovedstadslaget all tvil til side om hvem som var best på gressmatta lørdag.

På corner noterte nok en portugisisk spiller seg på scoringslista. Midtstopper Pepe løp seg fri på bakerste stolpe og stanget inn 2-1 etter en nydelig slått corner fra James Rodriquez.

Ti minutter senere disket Carlo Ancelottis mannskap opp med en kontring tatt ut av den berømte læreboka. Etter en corner fikk Barcelonas Andrés Iniesta ballen på midtstreken, men en misforståelse med lagkamerat Javier Mascherano gjorde at Isco så sitt snitt til å stjele ballen.

Spanjolen satte full fart fremover og sendte ballen til Ronaldo i enda større fart. Toppscoreren stoppet opp før han sendte ballen videre til Rodriguez. Karim Benzema fortsatte sitt løp og fikk en lekker stikker fra Rodriguez før han på utsøkt vis plasserte ballen ved motsatt stolperot.

Første baklengs

Barcelona hadde ikke sluppet inn et eneste mål i den spanske serien på de åtte første kampene, men Claudio Bravo kunne lite gjøre med hjemmelagets tre scoringer som påførte laget dets første tap for sesongen.

Vertene begynte å ha kontroll på ballen litt mer etter å ha tatt ledelsen, men Barcelona var ikke ufarlig fremover. Neymar og Messi skapte problemer flere ganger, men oppofrende forsvarsspill hos Real hindret scoringer for katalanerne. Barcelona-offensiven avtok, og de siste minuttene så det ut som gjestene ga opp.

Real Madrid tettet luken Barcelona hadde fått med seieren. Nå er laget kun ett poeng bak serielederen. (©NTB)