Haugesund nær ny kontrakt

Bilder: TV 2

To Strømsgodset-tabber serverte Haugesund en viktig 3-2-seier lørdag. Bare syltynn teori kan frata rogalendingene ny eliteseriekontrakt.

FKH har slitt denne sesongen, men en formidabel form i høst er i ferd med å redde Jostein Grindhaugs lag fra nedrykk. – Det er fantastisk. Vi har strevd denne sesongen. Det har vært et tungt år. Endelig kom vi i god flyt, sa Grindhaug til CMore.

Strømsgodset skuffet voldsomt i Haugesund lørdag. Fjorårsmesterne orket knapt bevege seg i en kamp der vertene dominerte stort. To sene mål fra Peter Kovacs var alt SIF foretok seg i vest.

Tre ganger traff hjemmelaget stolpeverket. Daniel Bamberg skjøt i tverrliggeren etter drøye kvarteret. Etter en drøy halvtime skjøt Maic Sema i begge stolpene og ut. Og i 2. omgang løftet Alexander Stølås ballen i overliggeren bak Adam Larsen Kwarasey, som ikke hadde noen stor dag i Godset-buret.

Gavepakker

Christian Gytkjær scoret for 13. gang i årets eliteserie da han utnyttet en brøler av Kwarasey og Muhamed Abu. SIF-keeperen måtte gi retur, men var nær å fange ballen da Abu klønet det til og Gytkjær enkelt kunne sette inn 1-0 fra kort hold.

Mot spillets gang kunne Marvin Ogunjimi utlignet etter 56 minutter, men i stedet fikk FKH arbeidsro da Kwarasey igjen ga en retur etter 67 minutter. SIF-målvakten slapp merkelig nok et frispark rett til Dusan Cvetinovic, som enkelt og umarkert scoret 2-0. To minutter før slutt løp Bamberg inn 3-1 etter innlegg fra Stølås.

– Jeg synes vi gjorde en god prestasjon i dag. Vi var aggressive i 90 minutter. Det ble likevel spennende, for vi fikk to (mål) imot. Det er vanskelig å stoppe Kovacs, sa Grindhaug.

– Det er ikke lett å spille fotball her. Det vet alle. Vi var ikke forberedt på trykket vi fikk og ble for puslete, spesielt i 1. omgang, sa SIF-trener David Nielsen til CMore.

Klubbrekord

Gytkjær satte klubbrekord i eliteserien. Ingen har scoret mer enn tolv mål i samme sesong for FKH på øverste nivå.

– Det er moro det, men jeg håper det kommer flere (før sesongen er over), sa dansken.

– Vi spilte fantastisk i dag. En fortjent seier, la Gytkjær til.

Haugesund har ni poeng ned til Sogndal på kvalifiseringsplass. Med bedre målforskjell skal virkelig mye gå galt for FKH om SIL skal passere dem i innspurten.

For Strømsgodset, som ikke helt har fått orden på det etter at David Nielsen erstattet gulltrener Ronny Deila, gikk trolig bronsemedaljen fløyten. Fire poeng skiller opp til Rosenborg, som har tre kamper igjen mot drammensernes tre.