Malmö raknet etter pause

FIKK JULING: Åge Hareide og Malmö FF fikk en tung kveld i Madrid med fem mål i mus for Atlético Madrid onsdag kveld. (Video vises i samarbeid med TV 2)

Åge Hareides Malmö-lag gjorde det vanskelig for Atlético Madrid i en omgang, men raknet etter pause og måtte se seg slått 5-0 i mesterligaen onsdag.

Koké var kampens store spiller. Han scoret det første målet og var deretter nest sist på scoringene til Mario Mandzukic, Antoine Griezmann og Diego Godín. Malmö måtte dermed tåle sitt annet klare bortetap mot en europeisk storklubb i mesterligadebuten.

Hareide varslet før kampen at han ville gi sine spillere rød fluesopp i jakt på aggressiviteten som skulle til for å stoppe finalisten fra forrige sesong. Den første halvtimen holdt mesterlaget i Allsvenskan fint følge med seriemesteren i La Liga, men så begynte kreftene å ta slutt, og Atlético trykket stadig hardere på.

– Jeg har alltid beundret Atléticos måte å spille på. Det ble ikke forandret i kveld, sa Hareide, som likevel hadde en del å utsette på eget lag.

– Annen omgang kan vi ikke være bekjent av. Det var en kollektiv svikt vi ikke har sett før. På dette nivået må man være nesten feilfri mot et lag som Atlético, men vi gjorde for mange feil, sa han til Viasat.

Største sjanse i første omgang kom i det 34. minutt, da Griezmanns skudd traff tverrliggeren og spratt ut. Mandzukic nådde returen, men Malmö-forsvaret ofret seg og fikk ballen ut. En sittende Erik Johansson var den som hindret scoring.

Punktert

Malmö holdt ut til pause, men lot ikke til å ha fått en ny dose fluesopp fra Hareide i garderoben. I stedet var det hjemmelaget som herjet og scoret tre raske mål som punkterte kampen.

Koké sendte den første ballen forbi keeper Robin Olsen etter å ha blitt vakkert spilt fram av Arda Turan da annen omgang var bare noen minutter gammel.

Gjestene hadde et par lovende kontringssjanser i minuttene som fulgte, men i stedet holdt Mandzukic seg framme på et innlegg fra Koké, brukte musklene i duell med Johansson og beinet inn 2-0.

To minutter senere var det Griezmann som utnyttet et innlegg fra Koké og økte til 3-0. Olsen var på den, men ballen gikk i en bue og falt ned i det tomme målet.

Godín nikket inn Kokés hjørnespark i det 87. minutt, før innbytter Alessio Cerci satte punktum på overtid.

Olympiakos vant

Malmö ble trolig snytt for straffespark da Markus Rosenberg ble felt på stillingen 3-0, men Hareides menn må vente videre på sitt første bortemål i turneringen.

Olympiakos, som måtte se seg slått i Malmö i forrige runde, slo tilbake med 1-0-seier hjemme over Juventus. Omar Elabdellaoui og hans lagkamerater topper dermed tabellen i gruppe A, der tre poeng skiller mellom første- og sisteplass. Intet er avgjort nå gruppen er halvspilt.

Pajtim Kasami ble matchvinner for Olympiakos med sin scoring i første omgang, men keeper Roberto var den største helten med en rekke kjemperedninger.

Elabdellaoui spilte hele kampen og reddet en avslutning på streken i første omgang.