Kaggestad mener Kristoff har åtte vinnersjanser

TV 2-ekspert Johan Kaggestad mener Alexander Kristoff har åtte vinnersjanser i Tour de France neste år. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)
TV 2-ekspert Johan Kaggestad mener Alexander Kristoff har åtte vinnersjanser i Tour de France neste år. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2-ekspert Johan Kaggestad fulgte offentliggjøringen av neste års Tour de France-etapper onsdag. Etterpå la han ikke skjul på at han har tro på Alexander Kristoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fakta om Tour de France-etappene i 2015:

* 4. juli: 1. etappe, Utrecht (Nederland) – Utrecht, 14 km (individuell tempo)

* 5. juli: 2. etappe, Utrecht – Zelande (Netherlands), 166 km

* 6. juli: 3. etappe, Antwerpen (Belgia) – Huy (Belgia), 154 km

* 7. juli: 4. etappe, Seraing (Belga) – Cambrai, 221 km

* 8. juli: 5. etappe, Arras – Amiens, 189 km

* 9. juli: 6. etappe, Abbeville – Le Havre, 191 km

* 10. juli: 7. etappe, Livarot – Fougeres, 190 km

* 11. juli: 8. etappe, Rennes – Mur de Bretagne, 179 km

* 12. juli: 9. etappe, Vannes – Plumelec, 28km (lagtempo)

* 13. juli: Hviledag i Pau

* 14. juli: 10. etappe, Tarbes – La Pierre St Martin, 167 km

* 15. juli: 11. etappe, Pau – Cauterets-Vallee de St Savin, 188 km

* 16. juli: 12. etappe, Lannemezan – Plateau de Beille, 195 km

* 17. juli: 13. etappe, Muret – Rodez, 200 km

* 18. juli 14. etappe, Rodez – Mende, 178 km

* 19. juli: 15. etappe, Mende – Valence, 182 km

* 20. juli: 16. etappe, Bourg de Peage – Gap, 201 km

* 21. juli: Hviledag i Gap

* 22. juli: 17. etappe, Dignes les Bains – Pra Loup, 161 km

* 23. juli: 18. etappe, Gap – St Jean de Maurienne, 185 km

* 24. juli: 19. etappe, St Jean de Maurienne – La Toussuire

Les Sybelles, 138 km

* 25. juli: 20. etappe, Modane Valfrejus – L'Alpe d'Huez,

110 km

* 26. juli: 21. etappe, Sevres – Paris Champs-Élysées, 107 km

* Totalt: 3344 km.

– Det er 13,3 kilometer med brostein rytterne skal forsere neste år. Det er avslutninger på sju fjelltopper, og Kristoff har vinnersjanser på åtte etapper, oppsummerte Kaggestad det han fikk høre fra Paris og rittdirektør Christian Prudhomme.

Han fikk også høre at Sky-rytteren Chris Froome var raskt ute med å skrive på Facebook at han ikke likte opplegget, og at han ville vurdere å droppe hele Touren og i stedet satse på Giro d'Italia og Vuelta a España.

Som alle andre slo også Kaggestad fast at neste års Tour de France først og fremst blir et ritt for rytterne som er gode i fjellene. Han ramset opp Alberto Contador, Vincenzo Nibali og Chris Froome som de største favorittene sammen med Joaquim Rodríguez.

Mange sjanser

Johan Kaggestad la ikke skjul på at han har tro på flere Kristoff-triumfer.

– Kristoff har åtte vinnersjanser, slik jeg ser det. Han kan vinne 2.-, 4.-, 5.-, 6.-, 7.- 13.- og 15. etappe. Han kan selvsagt også vinne den siste etappen i Paris, slo sykkeleksperten fast på direkten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det betyr at han tror Kristoff har sine beste sjanser i åpningen av rittet, da rytterne kjører i Belgia, Nederland og i Normandie. Etterpå blir det mer kronglete med mye fjell og tøffe, litt korte etapper, som vil passe best for «fjellgeitene».

– Det er interessant at det bare er lagt opp til én individuell tempoetappe. Det er prologen på 14 kilometer, og i moderne tid har det aldri vært så lite, kommenterte Kaggestad på TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han hadde også fått med seg at arrangøren har lagt opp til en ordning med bonussekunder, men bare den første uken, på de flate etappene i nord.

– Bonussekundene på 10, 6 og 4 sekunder den første uken tyder på at det er et ønske om å bytte ledertrøye så ofte som mulig, sa Kaggestad.

Variert

– Jeg synes det er lagt opp til en variert løype med mye spenning. Særlig ser jeg fram til en del av de litt korte fjelletappene på rundt 120 kilometer. Der kommer det til å bli aggressivt og veldig spennende, mente Kaggestad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir også spennende å se hvilke norske ryttere som kommer til å få sjansen i Touren i 2015. Alexander Kristoff er bankers. Han kommer til å kjøre for Katjusja-laget og målet blir å vinne så mange flate etapper som mulig.

Det er også en mulighet for at Edvald Boasson Hagens nye lag MTN Qhubeka kommer til å slippe til med et wild card, og Sky-rytter Lars Petter Nordhaug bør også ha en reell sjanse til å delta i Tour de France i 2015.

Det er også andre norske profesjonelle ryttere som kan få sin mulighet, men de er ikke like opplagte som de som allerede er nevnt.