Forlater LSK med hodet høyt hevet

Magnus Haglund har to kamper igjen som Lillestrøm-trener. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix).
Magnus Haglund har to kamper igjen som Lillestrøm-trener. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtroppende Lillestrøm-trener Magnus Haglund hadde to dårlige sesonger, men laget har imponert mange dette året. Det gjorde avgjørelsen om å forlate Kanarifuglene enklere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag ble det klart at Haglund ikke ønsket å forlenge kontrakten med LSK.

Svensken ledet klubben fra Romerike til 9.- og 10.-plass i sine to første sesonger. I årets sesong går det mot en plassering på øvre halvdel av tabellen, og spillemessig har endelig pilen pekt oppover for klubben. Likevel forlater svensken det norske laget.

– Klart det er lettere å forlate klubben nå enn hva det ville vært med en dårligere plassering. Det har vært gøy å være med i medaljekampen, sier Haglund til NTB.

Ingen påvirkning

Søndag spilte LSK sin første kamp etter at det ble kjent at Haglund forlater klubben. 41-åringen tror ikke det vil gå ut over lagets spill på en negativ måte.

– Jeg tror det påvirker ingenting, svarer Haglund sikkert.

Lillestrøm-kaptein Frode Kippe er enig med sin svenske sjef. Selv om det ble tap (1-2) mot Strømsgodset søndag, mener midtstopperen at spillerne hadde for mye å spille om til at innsatsen skulle bli dårligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fortsetter slik vi har gjort. Vi har fortsatt en god plassering å spille om, noe som betyr mye, mener veteranen.

Les også: Haglund gir seg i Lillestrøm

Usikkerhet

36-åringen er fornøyd med sesongen LSK har hatt, på tross av at det har gått trått de siste tre kampene. Han synes det er vanskelig å si om laget kan bygge videre på det Haglund har skapt.

– Vi får se. Vi har flere spillere på utegående kontrakt, så vi får se hvem som blir og hvem som kommer inn. Derfor er det vanskelig å si, sier Kippe.

Selv om klubben sliter med dårlig økonomi, håper Lillestrøm-kapteinen at den kan være konkurransedyktig på overgangsmarkedet.

– Hvis mange forsvinner ut, håper jeg at vi kan konkurrere om de beste spillerne på markedet, avslutter Kippe.