Fyrtårnet Malec satte fyr på Lerkendal

15 minutter før full tid satte Tomas Malec inn 3-2-scoringen mot Vålerenga. Matchvinnerscoringen gjør at Rosenborg fortsatt henger med i sølvkampen i eliteserien.

Scoringen kom etter fint venstrefotsinnlegg av innbytter Morten Gamst Pedersen, og slovaken Malec brukte også venstrefoten da han flikket ballen i mål bak Vålerengas gode keeper Michael Langer.

Bare minutter før vartet Langer opp med en kanonredning da han avverget «Gamstens» heading fra kloss hold. Da var VIF heldig som unngikk baklengsmål.

Tre poeng etter å ha snudd 0-2 til 3-2 gjør at Rosenborg er garantert europacupspill kommende sesong. Tapet gjør at Vålerenga ikke kan ta igjen Rosenborg, som dermed er sikret en plass blant de fire beste. Nummer to, tre og fire får spille kvalifisering til europacupligaen.

Det er fortsatt noe å spille om med tre serierunder igjen.

– Jeg hadde troen selv om kom under. Jeg synes vi gjennomførte en tøff jobb, sa Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2.

3-2-seieren var Rosenborgs åttende hjemmeseier på rad.

– Du blir litt oppgitt når du har spilt så bra i en halvtime, men så har du to i sekken. Vålerenga er et bra lag, og det er sterkt å hente opp 0-2 mot dem. Lerkendal begynner å ligne et fort igjen, sa Rosenborgs Pål André Helland.

Vingen fra Hemne reduserte til 1-2 etter 26 spilte minutter.

– Målet er å vinne resten av kampene. Vi går for sølvet og satser på at Odd går på en blemme, sa Helland til TV 2.

Hendelsesrikt

Begge lag var klart bedre framover enn bakover på Lerkendal. Samarbeidet mellom Jørgen Skjelvik og Holmar Örn Eyolfsson i RBKs midtforsvar var til tider rufsete, og et angrepsvillig Vålerenga kom til mange sjanser før pause.

Ikke minst var storscoreren Vidar Örn Kjartansson skummel. Det var da også han som åpnet ballet med 0-1-scoringen etter 11 minutters spill. 24-åringen var sikker alene med RBK-keeper Daniel Örlund og gjorde sitt seriemål nummer 25 for sesongen.

Åtte minutter senere raget Niklas Gunnarsson raget høyest og stanget Hermann Stengels innlegg i mål. Island og islandske fotballspillere er i vinden for tiden.

Dansken Mike Jensen raidet vel og lenge før Pål André Helland reduserte. Rett før pause slo Johan Svensson et presist innlegg fra kanten av 16-meteren. Ballen fant Mikael Dorsin motsatt, og Rosenborgs vikarkaptein headet inn utligningen.

Stikk til Ingebrigtsen

En kamp i kampen var duellen mellom trenerne Kåre Ingebrigtsen og Kjetil Rekdal. Der trakk Ingebrigtsen det lengste strået. Han gikk ut i mediene i forkant og kritiserte Rekdal fordi han mente at romsdalingen har en tendens til å diskreditere Rosenborg. Ingebrigtsen mente at Rekdal måtte slutte å si at RBK alltid var heldig med «snille» dommere». Søndag var det i hvert fall lite å si på dømmingen. Norges beste pipeblåser, Svein Oddvar Moen, hadde kontroll gjennom samfulle 90 minutter.

Kontroll hadde også Rosenborg mot slutten. De la seg godt bak og sørget for at de tre poengene ikke glapp unna. Rosenborg hadde størst og flest sjanser og vant fortjent.