Endelig kom seieren for Newcastle

Alan Pardew kunne endelig se sitt Newcastle-lag vinne en Premier League-kamp igjen. Lørdag ble Leicester slått 1-0. (Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix)

Newcastle-fansen kunne for første gang i høst juble for seier i Premier League. Laget slet seg til 1-0-seier hjemme mot Leicester lørdag.

Dermed kunne Alan Pardew puste lettet ut. Newcastle-manageren har lenge vært under et enormt press etter svært mange svake resultater i kalenderåret 2014.

Gabriel Obertan scoret kampens eneste mål etter 71 minutter. Franskmannen plasserte ballen i venstre hjørne etter at han fikk den servert av Papiss Cissé.

I jakten på en utligning satte Leicester inn en sluttspurt som Newcastle var lite komfortabel med. Etter 77 minutter burde Leonardo Ulloa ordnet 1-1, men han var uheldig i forsøket på dempe ballen. Til slutt fikk Newcastle-keeper Tim Krul kontroll. Få minutter senere var innbytter Jamie Vardy nær å sette utligningen.

På overtid avverget hjemmelaget et skuddforsøk fra Vardy med nød og neppe. Ballen ble akkurat i tide blokkert unna.

Trøbbel med en ny storskjerm på St. James' Park førte til at kampen ble utsatt med en time. Sterk vind skal ha revet løs deler av festet til skjermen, som dermed utgjorde en sikkerhetsrisiko for publikum.

Etter kampen tok Newcastles upopulære eier, Mike Ashley, turen innom garderoben og gratulerte laget med den etterlengtede seieren.

– Han er glad. Jeg vet at både Mike og jeg har fått mye kritikk, men vi elsker dette. Han elsker klubben og ville desperat at vi skulle vinne igjen. Han ønsket å gi uttrykk for det overfor spillerne. Jeg vil takke ham for det, sa Pardew ifølge BBC.

Newcastle ligger på 18.-plass med sine sju poeng etter åtte serierunder. Leicester er nummer 13 på tabellen med to poeng mer.