Tarik tvilte aldri

BIDRO: Tarik Elyounoussi scoret mot Bulgaria mandag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)
BIDRO: Tarik Elyounoussi scoret mot Bulgaria mandag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge hadde sluttet å score mål. Spissene virket ikke. Spørsmålene var flere enn scoringene. Så løsnet det, og dermed reiste Tarik Elyounoussi lettet hjem til Tyskland tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter kampene mot Malta og Bulgaria har tre utskjelte spisser scoret:

*Joshua King (2)

*Tarik Elyounoussi (1)

*Håvard Nielsen (1)

Hoffenheim-spiller Elyounoussi gir spisstrener Sigurd Rushfeldt mye av æren for at det har løsnet.

– Jeg har hele tiden sagt at vi har spillere som kan score mål. Jeg ser potensial i både Josh og Håvard. Vi har også fått inn Sigurd på feltet, som har vært veldig flink til å hjelpe oss. Jeg har aldri tvilt, men det handlet om å få den første goalen. Etter to kamper har vi scoret fire spissmål. Det er veldig bra, sier Elyounoussi til NTB.

Les også: Tettey glad for at publikum er tilbake på landskampene

Roser Rushfeldt

Nå håper han det blir slutt på det evinnelige maset om manglende scoringer.

– Det var fryktelig deilig for oss at alle fikk smake på å score mål. Vi har fått en del spørsmål fordi Norge ikke scorer mål, og spesielt vi spissene. Derfor var det ekstra deilig at vi klarte å score mål. Det var morsomt å se for Josh, Håvard og meg, sier østfoldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rushfeldt ønsker å se spissene mer der de er farligst, nemlig innenfor sekstenmeteren. Den oppgaven løste Elyounoussi & co. bra mandag.

– Det var bevisst strategi denne gangen at spissene skulle jobbe tett sammen og ikke være med så mye ute på kanten. Vi kan heller ikke være for mye møtende, men må presse høyt oppe i banen. Jobben vår er å være innenfor 16-meteren og å være der det skjer. Det vi fikk til mot Malta var veldig bra med mange bevegelser foran mål. Og vi fulgte opp mot Bulgaria. Vi fikk lønn for det nå, både mot Malta og Bulgaria. Det er moro å se, stråler mandagens 1-0-scorer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Analyse: Nå er Norge foran skjema fra forrige kvalik-suksess

Maks ett touch

Han hadde ikke rukket å se TV-bilder av scoringen, men forteller at han var nær å falle.

– Jeg lå litt og vugget. Jeg kom på et løp først, men fikk ikke ballen. Så derfor var jeg på vei ut igjen da ballen kom, og da var jeg litt usikker på om jeg var i offside. Men jeg satset alt på at det gikk bra, og så at ballen kanskje var litt for lang og keeperen var på vei ut. Jeg kunne bare bruke én touch, og det klarte jeg, sier spissen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den berøringen gjorde alt, fikk meg forbi keeper, men jeg var ustø og var redd for å falle. Det ville vært kjedelig, men jeg ga alt. I øyekroken så jeg at en forsvarer var på vei, men jeg rakk å tenke at backen kom inn for å blokkere skuddet. Derfor måtte jeg kippe ballen i mål, ikke skyte langs bakken. Da kunne han faktisk reddet på streken. Det var fryktelig deilig for meg (å se ballen gå i mål), sier Elyounoussi.

Han scorer også flittig i Tyskland. Fire bundesligamål er det blitt på seks starter og ett innhopp for Hoffenheim i høst.

Bakgrunn: Nielsen stjal showet for Norge